Fa Nándor a TF-en
2017. március 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

„Most már nem nyomom túl keményen, legyetek türelemmel”, üzente még február elején a Franciaországban várakozó barátainak Fa Nándor, 900 mérföldre a céltól. Most is érdemes türelmesen várni, mert hamarosan a TF-re érkezik a világhírű vitorlázó.

Fa Nándor a TF-en

Az idézett üzenetkor a Spirit of Hungary kímélő tempóban célba ért, Fa Nándor pedig újra teljesítette a Vendée Globe  földkerülő vitorlásversenyt és most, nem sokkal a hazatérése után előadást tart élménybeszámolót tart a Testnevelési Egyetemen.

Fa Nándor a legidősebb versenyzőként 93 nap, 22 óra, 52 perc, 9 másodperces idővel a 8. helyen ért célba 2017. február 8-án a legendás versenyen. A célba érése után bejelentette, hogy visszavonul a versenyzéstől.

„Azt hiszem, ennyi volt nekem, lezártam a pályámat, jöjjenek a fiatalok! Hobbiból nem megyek ki vitorlázni. Ha a családom megkér, akkor elviszem őket A-ból B-be, de én szórakozásból nem vitorlázom.”

Nos, akkor jöhetnek a fiatalok, de az idősebbek és az idősek is.

Április 10-én hétfőn 17 óra 30 perckor a TF főépületének első emeletén, a Díszteremben tart élménybeszámolót a kiváló sportember, akinek sportteljesítményét – többek közt – 1993-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjének polgári fokozatával is elismerték.  Mindenkit szeretettel vár tehát a nagyszerű hajós és az esemény főszervezője, dr. Jakabházy László, egyetemi tanár.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!