A "pontgyáros" csapatkapitány
2017. április 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Első helyen zárta az amatőr női kosárlabda-bajnokság alapszakaszát a TFSE együttese. Az utolsó mérkőzésen Boros Zoltán gárdája az Ajkát győzte le 73-51-re hazai környezetben. A csapat legközelebb a legjobb négy közé jutásért lép pályára a Keleti-csoport negyedik helyezettje ellen.

Interjú a TFSE női kosárlabda csapatának kapitányával

Ahogy a rájátszás párharcai, úgy a Debrecen elleni negyeddöntő is az egyik fél második sikeréig tart és TFSE csoportelsőként pályaelőnyt élvez. Az első találkozóra április 13-án csütörtökön 18 óra 30 perces kezdéssel kerül sor a TF E-termében, a kosárlabda-csarnokban. Gyertek szurkolni a lányoknak!

Az eddigi szereplésről és a következő időszak mérkőzéseiről a TFSE kosárlabda-csapatának kapitányát, Németh Almát kérdeztük.

- Milyen játékerőt képvisel a Debrecen?

- Hasonlót, mint mi. Ők is egyetemista lányok. A mérlegünk ellenük nagyon jó, szóval bizakodhatunk, mert még nem kaptunk ki tőlük korábban.

- Utána ki jöhet a döntőbe jutásért?

- A Nyíregyháza – Tatabánya ágról kapjuk a következő ellenfelünket. Az alapszakasszal ellentétben itt már sokkal kiélezettebbek a mérkőzések. Azt nem árt tudni, hogy a Nyíregyháza, ha úgy teszik a mumusunk, mert az előző évben ők ejtettek ki minket az elődöntőben. Szóval most revansot kell vennünk, de érdemes rájuk odafigyelni, mert remek a centerük és egy pörgős lány az irányítójuk. Szükség lesz a csapatjátékra nálunk, hogy le tudjuk őket győzni. De előbb a Debrecenen kell túljutnunk, nem szeretnénk félvállról venni azt a csatát sem.

- Az amatőr bajnokság mellett szerepeltek a MEFOB-ban is. Ott hogy álltok?

- Ott is a négybe jutásért játszunk a műegyetemista lányokkal, a BME csapatával. Április 10-én hétfőn este fél hétkor lesz az első mérkőzésünk, az is hazai környezetben. Ez kötelező győzelem, nem is akarok mellébeszélni.

- De magadról azért beszélnél? Mióta játszol a TSE-ben?

- Hatodik éve. Akkor kezdtem, amikor felvettek a TF-re. Előtte Sopronban kosaraztam, egy évig a felnőttcsapatban is bizalmat kaptam, de én a továbbtanulást választottam.

- Jó döntés volt?

- Abszolút. Van két diplomám, rendszeresen játszom  a TFSE-ben és nagyon jó a csapat. Szeretek együtt lenni a lányokkal. Emellett jó emlék, hogy az Universiadén a legjobb nyolc közé jutottunk két éve Sterbenz Tamás vezetésével, szóval rendben van ez így.

Interjú a TFSE női kosárlabda csapatának kapitányával

- És most hogy megy a játék? Center vagy, tegyük hozzá. Várják tőled a pontokat?

- Nem akarok panaszkodni, de úgy gondolom, jól megy a játék. Azonban szerencsére nem csak nekem, hanem a csapatnak is. De a pontgyárosok közé tartozom.

- Mondjuk ezt szívesebben mondanád a Nyíregyháza elleni találkozót követően, nem?

- Igen-igen! Az ANB-ben a döntőbe jutás az abszolút cél és a MEFOB-ot pedig meg szeretnék nyerni. Sőt, akarjuk! Ha megnyerjük a MEFOB-ot, akkor részt vehetünk a nyáron az Európai Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, amit Miskolcon rendeznek. Az remek lenne.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!