Sportos kapcsolat
2017. május 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 18-án és 19-én a ferencvárosi Groupama Arénában nagyszabású eseményt rendez Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia 2017 címmel a Testnevelési Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Ennek apropóján beszélgettünk dr. Kádár Judittal, a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetőjével, aki rávilágított arra, miben lehet hagyományteremtő, újszerű a bő két hét múlva rendezendő kétnapos program.

Sportos kapcsolat (Kádár Judit)

"Sport és innovációs konferenciáink már évek óta vannak, de ez az első, amely nem csupán magyar, hanem angol nyelvű is lesz, és a vállalkozói szférát is bevonja a kutatók és sporszakemberek tapasztalatcseréjébe. Jelentős külföldi részvétel várható a közelgő eseményen – tájékoztatott dr. Kádár Judit. – Volt egy közös beszélgetésünk egyetemünk rektorával, prof. dr. h. c. Mocsai Lajossal, valamint Oláh Zsanett-tel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatójával, s megállapodtunk abban, hogy igenis van létjogosultsága ilyen széles körű rendezvénynek. Győrfi János, az eddigi sportinnovációs konferenciák szervezője is bekapcsolódott a szakmai előkészületekbe. Az előadások számát tekintve már nyolcvan körül járunk!"

A Magyar Nemzeti Kereskedőház egyik legújabb és legnagyobb volumenű törekvése a sport területére irányul, már csak azért is, mert hazánkban nemzeti prioritás lett maga a sport, valamint a sportfejlesztés. A sportági szakemberek, a kutatók és az innovatív cégek találkozása módfelett gyümölcsöző lehet, ezt a célt is szolgálja a Groupama Arénában rendezendő konferencia.

"A rendezvény mindkét napján lesz egy-egy idősáv a VIP-boxokban, amikor szakmai beszélgetések zajlanak – folytatta dr. Kádár Judit. – Csütörtökön különböző témákat dobunk be és ajánlunk megvitatásra, eszmecserére, másnap pedig a már meglévő vagy kialakult kutató, illetve szakmai körök, közösségek ülnek le beszélgetni."

A részletes program >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!