Éljen a kézilabda!
2017. május 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön férfi kézilabda-válogatottunk nagy meccsen 25–25-ös döntetlent játszott az olimpiai bajnok dánokkal az Európa-bajnoki selejtezőben a budapesti Papp László Sportarénában, ott, ahol szombaton és vasárnap a nők számára a négyes döntőt rendezik a Bajnokok Ligájában, természetesen a győri kézisek részvételével.

Éljen a kézilabda!

De ez még nem minden!

Pénteken volt ugyanis a Magyar Kézilabdázás Napja, s ebből az alkalomból nagyszabású rendezvényt szerveztek a budapesti Hősök terére. Délutánra szerencsére a nap is kisütött, s ezrével érkeztek a látogatók, a kézilabda szerelmesei, no meg a külföldi turistacsoportok, amelyek aligha értesültek előzőleg, hogy mi készül a csodálatos téren.

Ami a programot illeti, volt öregfiúk mérkőzés is, a negyvenes-ötvenes klasszisaink meg is hatódtak, annyira tetszett nekik a kezdeményezés, örömmel forgatták vissza az idő kerekét. Egyetemünk férfi-, illetve női csapata is meccset játszott, méghozzá a Műszaki Egyetem együttese ellen, s természetesen a Nemzeti Kézilabda Akadémia is képviseltette magát a sportág ünnepén.

Egy szó, mint száz, nagyszerű, élményeket ajándékozó rendezvény volt, és reményeink szerint egyúttal hagyományteremtő, hiszen a kézilabda óriási népszerűségnek örvend hazánkban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!