Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten
2017. május 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A sport és az innováció kapcsolatáról, lehetőségeiről kezdődött nemzetközi konferencia Budapesten. Az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia nyitónapján köszöntőt mondott dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója és Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora.

Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten

A MNKH és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében megrendezésre kerülő eseménnyel kapcsolatban Mocsai Lajos hangsúlyozta, hogy a régire, a tradicionálisra támaszkodva szeretnének az innováció területén előremutatót létrehozni a Testnevelési Egyetemen, és ez a közös cél a rendezvénnyel is. Az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia kapcsán az eseményt megálmodva, Oláh Zsanett vezérigazgató asszonnyal a rendező felek szeretnék, ha egy tradíció venné kezdetét ezzel a Groupama Arénában megrendezésre kerülő kétnapos eseménnyel – mondta el Mocsai Lajos.

A konferencia során magyar és angol nyelvű előadásokon, workshopokon vehetnek részt az érdeklődök. Többek között foglalkoznak majd edzésmódszertannal, a sporttudomány interdiszciplináris megközelítésével, sportszabályozással, sportjoggal, a sporthoz kapcsolódó reklámtevékenységek érték meghatározásával, valamint téma lesz napjaink egyik legaktuálisabb sporteseménye, a FINA vizes világbajnokság is. Az eseményre több, mint 500 érdeklődő regisztrált és ebből 300 feletti a szakmai regisztrációk száma.

Szabó Tünde beszédében megköszönte a szervezőknek, hogy életre hívták ezt a konferenciát, ahol a magyar sportgazdaságnak lehetősége nyílik újabb lépést tenni nemzetközi sikerek felé napjaink tendenciáinak megismerésével, figyelemmel kísérésével, valamint a sportiparban tevékenykedő több ígéretes magyar vállalkozás bemutatkozásával.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a sportgazdaság, a képzés és az innováció terén egyre nagyobb sikereket érnek el a hazai szereplők, amit a kormány sporttudományi és sportigazgatási törekvései is elősegítenek, az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, a sport területén, amely jótékonyan hat az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a szociális területekre, a fejlesztésekre illetve, a gazdaság élénkítésére is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!