Jubileumi diplomásainkat ünnepeltük
2017. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF egész évi eseményeinek mindig üde és kedves színfoltja a Jubileumi diplomaosztó, amikor az 50, 60, 65, ill. 70 éve végzett hallgatóink megkapják arany, gyémánt, vas, és gránit diplomájukat. Az idén május 26. 11 órára esett ez az időpont.

Jubileumi diplomásainkat ünnepeltük

A volt hallgatók már korán megérkeztek az egyetemre, illetve a Hepp Ferenc terembe. Mosolyogva és boldogan, egymást hangos kiáltással üdvözölve gyülekeztek. A vidám zsivaj inkább emlékeztetett egy középiskolai osztály, vagy egy egyetemi évfolyam előadásra gyülekező hallgatóinak hangulatára, egy kivétellel: nem volt mobil mindenki kezében. Ölelgették, fotózták egymást és nagyokat kacagtak, amikor felidézték régi emlékeiket.

Prof. Dr. h. c. Mocsai rektor úr beszédével kezdődött az esemény, aki párhuzamot vont a TF múltja és jelene között, és felvázolta a TF jövőjét, röviden bemutatva a képzési és létesítményi változásokat is. Vránics Ildi, a TF műhely tagja, egy dallal kedveskedett volt hallgatóinknak, majd megkezdődött a jubileumi diplomák átadása.

Nem is akárhogyan!

Az első jubileumi diplomás egy gránit fokozatú volt, hiszen Pünkösty Botond 1942-ben diplomázott a TF-en! Vastaps közepette vette át a szép, bordó kötésű, elegáns okmányt. Majd következtek a vas (15 fő), gyémánt (40 fő) és végül az arany diplomások (60 fő), akik 50 éve végeztek. Mindenki szép tapsot kapott; volt évfolyamtársaik, vagy a később végzettek néha üdvrivalgással (ahogy régen szokták) köszöntötték a most is szép tartással, olyan „TF-esen”, a rektor és rektorhelyettesek (Dr. Sterbenz Tamás és Prof. Dr. Hamar Pál) elé járuló diáktársakat. Hiába, a sport és a testnevelés „konzerválja”, fiatalosan tartja a testet!  Mint minden évben, az idén is volt néhány korábbi kolléga, vagy a mostani kollégák tanára az ünnepeltek között, akiket pedig mi is hangos ovációval fogadtunk!

Elhangzott néhány beszéd a hallgatók részéről is. Először Magó Gábor Gyula emlékezett volt évfolyamtársukra, a pár éve elhunyt Schulek Ágostonra, aki korábban a TF rektorhelyettese is volt. Majd a gyémánt diplomások nevében Dr. Mónus András mondott beszédet. Végül az aranydiplomások közül Németh Erika emelkedett szólásra. Megható volt, amikor a beszéde végén a rektor úr felé fordult, és a köszönő szavak után azt mondta „Rektor Úr! Büszkeséggel jelentem, hogy mi az elmúlt fél évszázadot tanárként végigélő, dolgozó kitüntetettek, akik átéltük a tanári munka örömeit de gyötrelmeit is, a diplománk kiosztásakor elhangzott kéréseknek, biztatásoknak eleget téve, jó, sőt  megkockáztatom, kiváló tanárokká váltunk.”

A Szózat hangjaira ért véget az ünnepség. Utána az udvaron még „évfolyam fotók” készültek, majd a bizonytalan időjárás miatt az ebédlőbe indultak a hallgatók, ahol az egyetem vendégül látta őket egy ebédre.

Úgy gondolom, hogy mind a volt hallgatók, mind a kollégák egy élvezetes napra fognak visszaemlékezni.

Az eseményen készült összes fotó itt érhető el, alább pedig egy rövid válogatás tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!