Csaknem 18 ezren az Olimpia Éjszakáján!
2017. június 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Péntek este kilenc órakor kezdődött, szombat hajnali négyig tartott, az óriási sikert aratott a Hősök terén és a Városligetben megrendezett Olimpia Éjszakája. A grandiózus esemény szervezésében egyetemünk jelentős részt vállalt, a teljes sportszakmai szervezést és lebonyolítást a TF Rekreáció Tanszéke végezte.

Csaknem 18 ezren az Olimpia Éjszakáján!

A sportági koordinálásért dr. Irmai István tanszékvezető, valamint a szakvezetői feladatokat is ellátó dr. Lacza Gyöngyvér felelt, a futásért Zombori Boróka, a kerékpározásért Várhegyi Attila, a TF-es animátorokat Grandpierre Judit irányította. A helyszíneken a rekreáció mesterszakos hallgatók segítették a sportági szakszövetségek munkáját, méghozzá nagyszerűen.

„Fantasztikus éjszaka volt tizenöt sportággal és 17 500 látogatóval – számolt be a részletekről örömmel Dr. Lacza Gyöngyvér. – Csak néhány érdekesség a sok közül: mintegy háromezren kerékpároztak, kétezren futottak, továbbá megdőlt egy rekord is, mert szabadtéren korábban sohasem állítottak fel egyszerre száz tollaslabda-pályát. Az esemény megnyitóját követően a téren többezren zumbáztak, hajnalig ugróköteleztek, az asztalitenisz-sátorban huszonnégy asztalon indult a véget nem érő játék. Vagy említhetem a Gilda Max Fitness-sátort, amely ugyancsak rendkívül népszerű volt a vendégek körében. Ki lehetett még próbálni a nordic walkingot, a sárkányhajózást és a jógát is. És ahogyan azt még az esemény előtt jeleztük, valóban befutott a Hősök terére az EYOF-láng, amely hivatalosan a Győrben rendezendő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra érkezett, de ezúttal az Olimpia Éjszakáján lobogott a lángja, amely ezt követően a szintén a rendezvény részét képező sárkányhajós leevezésen folytatta budapesti útját a Dunán. És ezúton szeretném megköszönni a segítők munkáját, ragyogóan dolgoztak.”

A megnyitón megjelent a program szakmai védnökeként Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Szabó Tünde sportért felelős államitkár, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója és Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sport Ügyosztályának vezetője is.

„Hagyományteremtőnek terveztük az Olimpia Éjszakáját, s mivel a résztvevők és a megjelent sportvezetők is elégedettek voltak a programmal, joggal bízhatunk e sikeres rendezvény folytatásában” – tette hozzá dr. Lacza Gyöngyvér.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!