Rajtol az egyetemi kosárlabda Eb Miskolcon
2017. július 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Már két hét sincs hátra a 14. Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságának a rajtjáig, amelynek Miskolc lesz a házigazdája és a Testnevelési Egyetem női csapata is szerepel az eseményen.  Szerdán a város különböző pontjain forgatták a kontinenstorna reklámfilmjét, a Szent István téren Kiss János alpolgármester és Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Clubjának ügyvezetője is tiszteletét tette.

Az elmúlt években Miskolc nem egy rangos sporteseménynek adott már otthont, de július 16. és 23. között a kosárlabdázók figyelnek majd a városra. Az egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon 16 ország 28 csapata – 16 férfi és 12 női – lép pályára. Miskolcot az egyetem férficsapata képviseli, de természetesen a MEFOB-győztes Debreceni Egyetem férfi, illetve a TF női együttese is ott van a mezőnyben. A tornát a Miskolci Egyetem és a város közösen szervezi. Nem csupán a kosárlabda népszerűsítése a cél, hanem Miskolc megismertetése is az ide látogatókkal.

kosarlabda eb2

Készül a kontinenstorna reklámfilmje

– Szeretnénk, ha a várost és környékét, a nevezetességeket még inkább megismernék a nagyvilágban. A reklámfilmek helyszínei között szerepel egyebek között a diósgyőri vár, Lillafüred, az egyetem és a Szent István tér is – mondta el Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos, a MEAFC ügyvezetője. – A torna ideje alatt színes programokkal, rendezvényekkel várjuk majd a látogatókat. Az esemény szervezése gőzerővel halad, cél, hogy az érkező országok regnáló egyetemi bajnokai semmiben se szenvedjenek hiányt. A csapatok a Miskolci Egyetemen lesznek elszállásolva, a megnyitót július 16-án, este hat órától tartják.

Rakaczki hozzátette, hogy a mérkőzéseknek három helyszín, a Generali Aréna, az egyetemi Körcsarnok és Jégcsarnok ad otthont, a belépés pedig ingyenes lesz. Remek nyári program: menjünk szurkolni a lányoknak!  

forrás: minap.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!