A vakvezető kutya is diplomát kapott a TF-en!
2017. július 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Súlyosan látássérült hallgatóként szerzett diplomát a Testnevelési Egyetemen Fóris Norbert, aki az elmúlt években a Testnevelési Egyetem sportszervező szakos hallgatója volt. A TE Tanulmányi Hivatala azonban nem csak neki, hanem figyelmességből Norbert vakvezető kutyájának is oklevelet adományozott, hiszen Luna évekig kísérte az órákra és a vizsgákra gazdáját.

A Testnevelési Egyetem diplomaosztóján Luna már nem lehetett ott. Mielőtt bárki a szívéhez kapna, eláruljuk: az immár friss diplomás Luna jól van, de nyugdíjazták.

hir6.hu

Luna és gazdája (Forrás: hir6.hu)

Ahogy mondani szokták, megérdemelt pihenőjét tölti. Alapvetően remek hír, hogy van ideje gondolkodni, mert az elmúlt években óhatatlanul is rengeteg tudást szívhatott magába a TF-en és így van esély, hogy hamarosan a doktorijának is nekilát. 

kutya2

Gyömbér! Ül! És Gyömbér kedvesen ült... 

Luna helyett Fóris Norbert Gyömbérrel érkezett a MOM Sportban tartott diplomaosztó ünnepségre, aki örömmel állt a rendelkezésünkre, így több fotó is készülhetett róla.

A Testnevelési Egyetem történetében nappali tagozaton korábban még nem szerzett diplomát látássérült ember, így nem csupán a kedves elismerés miatt érdemel figyelmet Fóris Norbert BSc diplomája.  

PGY 3910

Gratulálunk a friss diplomás Fóris Norbertnek! 

Dr. Hamar Pál a TE oktatási rektorhelyettese, aki több mint 30 éve tanít az egyetemen elmondta, hogy nem emlékszik arra, hogy látássérült hallgató diplomát szerzett volna a TF-en, de örül annak, hogy a menedzser szak erre lehetőséget teremtett.

Fóris Norbert három év alatt, kiváló minősítéssel szerezte meg diplomáját. Összegezve az elmúlt időszakot, kérdésünkre felidézte:

„A kezdeti időszak nehéz volt, mert az egyetem nappali tagozatán korábban még soha nem végzett látássérült hallgató. Aztán, amikor mindannyian megszoktuk a körülményeket már minden jól ment. Nagyon kedves gesztus a Tanulmányi Osztálytól Luna elismerése. Azonban itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy a Testnevelési Egyetem fogyatékosságügyi koordinátorának, Szilasi Juditnak köszönetet mondjak, aki nagyon sokat segített nekem az elmúlt években.”

Fóris Norbert azt is elmondta, hogy szeretne továbbtanulni, vagy Győrben vagy Pécsett folytatja tanulmányait, amihez mi is sok sikert kívánunk. Legalább így arra is van esély, hogy egy vakvezető kutya – immáron Gyömbér – mesterszakos diplomát szerezzen. :-)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!