TF-es előadás az Universiadén
2017. szeptember 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Világszerte nagy és pozitív visszhangja volt az augusztus 19. és 30. között Tajpejben megrendezett nyári universiadénak. A magyar egyetemi versenyzők ragyogó eredményeket értek el a különböző sportágakban, és büszkén újságolhatjuk, hogy a Testnevelési Egyetem is képviseltette magát a nagyszabású eseményen.

A sportolókon kívül néhány TF-es oktató is a helyszínen tartózkodott, mások mellett Szikora Katalin egyetemi docens – vele beszélgettünk.

„Kolléganőmön, Gál Andreán kívül  Németh Endre, Kovácshegyi Ferenc, Sterbenz Tamás és Lénárt Ágota volt kint Tajpejben a TF-től. Ágota egyrészt sportpszichológusként, másrészt a golfozók kísérőjeként. Németh Endre a cselgáncsozókkal, Kovácshegyi Ferenc az úszókkal foglalkozott, míg Sterbenz Tamás a női kosárlabda-csapatot vezette – mondta megkeresésünkre Szikora Katalin. – Természetesen eljutottam néhány sporteseményre, szurkoltam a mieinknek, de én a FISU-világkonferenciára voltam hivatalos, amelynek témája a sport és a fejlődés volt. Előadást is tartottam, jelesül a magyarok hozzájárulásáról a világ egyetemi sportjához. Fontos tudni, hogy minden universiadét kísér egy ilyen tudományos konferencia.”

TF es előadás az Universiadén

A Testnevelési Egyetem oktatói Tajpejben: Gál Andrea (b) mellett Szikora Katalin. 

A TF egyetemi docense elmondta: örök élményként raktározza el a tajpeji universiadét, amely bevallása szerint nagyjából olyan, mint egy mini olimpia: pezsgő élettel, öt-hat ezer versenyzővel.

„Örömmel tapasztaltam a kedvező változást – folytatta Szikora Katalin. – Az elmúlt években ugyanis igencsak zárt esemény  volt az universiade, az idén azonban jól érzékelhetően nyitott a világ felé, és sokkal közelebb hozta az emberekhez. A világ minden pontjára eljutottak a versenyekről szóló hírek, köszönhetően annak, hogy jelentős újságírói stáb tudósított a játékokról. Számunkra is nagy élmény volt látni a sok tehetséges fiatalt, akik ékes bizonyítékai annak, hogy össze lehet hangolni a magas szintű sportolást a tanulással.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!