Egy szakosztály életének fontos állomása
2017. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE kézilabda szakosztálya 2017. szeptember 13-án évnyitó szakosztálygyűlést tartott. Mivel a TFSE kézilabda-szakosztálya javuló teljesítményével kívánja szolgálni egyetemünk, egyesületünk szakmai tekintélyének erősítését ezért az ott elhangzottakat részletesen is közöljük.

Egy szakosztály életének fontos állomása (TFSE)

A találkozó elején Györfi János köszöntötte a szakosztály tagjait, különös tekintettel az új játékosokra, akik most érkeztek hozzánk, majd bemutatta az új szakembereket: Viglási Zsuzsa szakedzőt, aki a Bp. Spartacus kiemelkedő játékosa volt, és a Pénzügyőr SE NBI/B-s női csapatának volt hosszú évekig vezetőedzője. Szintén bemutatásra került új minőségében Dr. Szabó Gábort, aki tavasszal ugyan a hölgyek irányítását kapta feladatul, de most – korábbi edzői tevékenységének megfelelően – átvette a férfi csapatot.

Kiváló utánpótlás együtteseinket Dr. Ökrös Csaba tanszékvezető és Szabóné Balog Judit mesteredzők vezetik. Györfi János ezt követően ismertette a szakosztály stratégiai célkitűzéseit és elvárásait, összefoglalójában kiemelten felhívta a figyelmet az új készülő létesítmények által megnyíló felemelkedési lehetőségekre.  

A munka során folyamatosan kiépítésre kerül egy széles együttműködési háló, amelyben minőségi sportolás és minősége tanulás együttes, párhuzamos lehetősége fennáll az utánpótlásunk – a fiatalabb korosztályok – tekintetében is. Az építkezés alatt a szakosztály vezetése olyan új stratégiai partnereket kapcsolt, kapcsol be a kézilabdás „vérkeringésbe”, mint pl. a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és több különböző szinten versenyző egyesület.

Bevezetője végén a Györfi János felidézte az elmúlt év kiemelkedő pillanatait: a fiúk MEFOB I. helyezését, vagy a „Velünk kerek a világ” keretében a Hősök terén lejátszott egyetemi sportot népszerűsítő szereplést.

Györfi János megköszönte kollégáinak az elmúlt idény munkáját, kiemelte munkatársai, pl. Frigyesi Szandra áldozatos és szorgalmas munkáját, aminek köszönhetően újra felívelhetett a kézilabda a Testnevelési Egyetemen.

Egy szakosztály életének fontos állomása

Lányaink a Magyar Kézilabdázás Napján a Hősök terén (forrás: keziszovetseg.hu)

Nagy Máté a TFSE vezetése képviseletében kifejtette, hogy a kiegyensúlyozott működés feltételei adottak és az egyesület segíti a szakosztály zökkenőmentes működését.

Egy szakosztály életének fontos állomása

Szabó József szakosztályvezető beszélt a célok eléréséhez szükséges elvárt fegyelemről – pl. az edzéslátogatás fontosságáról – és a folyamatosan javuló feltételekről. Megköszönte rektor úr és kancellár úr szakmai figyelmét, aminek köszönhetően kiegyensúlyozottan tud dolgozni a szakosztály. Ismertette a munka kialakított feltételeit edzések, mérkőzések, eszközök, szerelések tekintetében. 

Egy szakosztály életének fontos állomása

Dr. Szabó Gábor bemutatta a jelentősen megerősödött csapatát, beszélt az elvégzett és tervezett munkáról, most következő feladatokról.

Egy szakosztály életének fontos állomása (Szabó Gábor)

Viglási Zsuzsa is beszámolt a nyári békéscsabai felkészülési edzőtábor pozitív tapasztalatairól, a megerősödött keretről, a kiváló munkáról és olyan örömteli eredményekről, mint az abonyi felkészülési torna megnyeréséről, amelynek a lányok is nagyon örültek.

Egy szakosztály életének fontos állomása (női csapat)

Az Abonyi tornán női csapatunk az 1. helyen végzett

Utánpótlásunk vezetőedzői ismertették, hogy kiváló csapatokkal (TFSE, KSI) kezdték meg a bajnokságot, az elvégzett minőségi munka megalapozza a szereplést. Dr. Ökrös Csaba tanszékvezető úr kiemelt figyelmet fordít az év során a szakmai emelkedés alapjait létrehozó elvárt munkafegyelem betartatására.

Egy szakosztály életének fontos állomása (Ökrös Csaba)

A TFSE kézilabda-szakosztálya javuló teljesítményével kívánja szolgálni egyetemünk, egyesületünk szakmai tekintélyének erősítését. Szakosztályunk maximális kooperációban, együttműködésben kíván dolgozni egyesületünk többi szakosztályával, mintaként kezelve az ott felhalmozódott „legjobb gyakorlatokat”. Fontos a szakosztályokkal és a HÖK vezetésével szorosan együttműködni egy erős TFSE szurkoló tábor kialakításán.

Hajrá TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!