Konferencia a nők sportos szerepvállalásáról
2017. október 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyetemünk Társadalomtudományi Tanszéke, illetve a Magyar Sporttudományi Társaság kezdeményezésére nagyszabású konferenciát rendez a TF október 26-án, 14 órától a főépület Hepp Ferenc termében, melynek témája a nők szerepe és helyzete a sportban.

Dr. Gál Andrea, a Társadalomtudományi Tanszék vezetője érdeklődésünkre elárulta: tervei szerint egy hagyományteremtő sorozat első része lesz az október 26-i esemény.

„Az első konferenciánk témája a nők helyzete a sportmédiában – mondta dr. Gál Andrea. – Az október huszonhatodikai rendezvényen lesz egy előadói csoport, amely a különböző tudományok szempontjából vizsgálja a kérdést, majd kerekasztal-beszélgetés következik, ismert sportújságírók és sportriporterek részvételével. Számítunk az aktív hallgatóságra, ezért mindenkit szeretettel várunk az eseményre.”

Gál Andrea hozzátette: a tervezett „sorozat” következő állomásához várhatóan 2018 első felében érkezik, akkor a szebbik nem sportvezetői szerepe lesz terítéken: „Most készül egy nemzetközi kötet arról, hogy Európa országaiban milyen arányban vesznek részt a nők a sportvezetésben. Az eredmények egyelőre feldolgozás alatt állnak, az viszont bizonyos, hogy idehaza Szabó Tünde államtitkár asszony mellett csak kevés nő dolgozik ezen a területen.”

Konferencia a nők sportos szerepvállalásáról (Gál Andrea)

Gál Andrea nem csupán szakmai tudásával, hanem jelentős gyakorlati tapasztalatával is hozzájárul a közelgő konferencia sikerességéhez.

„Gyerekkoromban évekig atletizáltam, de mivel sokszor nem volt senki mellettem, akivel együtt edzhettem volna, valamint egyébként is csapatsportágak felé húzott a szívem, a kézilabdázásra váltottam – tekerte vissza az idő kerekét a tanszékvezető. – A Bp. Spartacusban kezdtem el játszani, majd miután felvettek a TF-re, a TFSE-ben folytattam pályafutásomat, onnan aztán Székesfehérvárra, a KÖFÉM együtteséhez kerültem. Ezerkilencszázkilencvenkettőben hagytam abba a versenyszerű kézilabdázást, igaz, utána amatőrként még folytattam, majd pedig edzőként és játékvezetőként tevékenykedtem.”

Vagyis pontosan tudja, milyen érzés nőként érvényesülni a sport világában a férfiak között.

További információ és részletes program a Magyar Sporttudományi Társaság honlapján.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!