Az újjáépítésről a szomorú évfordulón
2017. október 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 15-én volt napra pontosan két éve, hogy porig égett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka. Ennek apropóján egyetemünkről kétoldalas cikk jelent meg a szombati Nemzeti Sportban, amelyben prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora az újjáépítésről, annak üteméről, valamint a távolabbi tervekről is részletesen beszámolt.

Az újjáépítésrol a szomorú évfordulón

Október 15-én lesz napra pontosan két éve, hogy porig égett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka. Pénzben nem mérhető kár keletkezett, hiszen az atlétikai csarnokban volt a Magyar Sportcsillagok Fala csaknem kétszáz sportolónk kéznyomával, ott volt látható másoké mellett két világklasszis labdarúgónké, Hidegkuti Nándoré és az egyetlen magyar aranylabdásé, Albert Flóriáné. Három különböző vizsgálatot folytattak a tűzeset okának feltárása érdekében, amelynek eredményeképpen kizárták az ön- vagy idegenkezűséget.

A sajnálatos esemény természetesen kitörölhetetlen fejezetként vonult be az 1925-ben alapított iskola történelmébe. És ugyanez lesz a „sorsa” annak a szó szoros és átvitt értelmében zajló építkezésnek, amelynek már tanúi lehetünk.

A teljes cikk >>>

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!