Felemelő, egyben szomorú főhajtás a hősök előtt
2017. október 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén kicsit korán, október 16-án tartottuk a TF-en az 56-os megemlékezésünket. Mivel már harmadik alkalommal vagyunk kénytelenek „idegenben”, a MOM Kulturális Központban tartani az eseményt, más választás híján esett erre a napra a megemlékezés.

De, milyen furcsa a sors: Éppen két éve, ezen a napon, 2015. október 16-án égett le az AULA és az Atlétika Csarnok a TF-en, így kényszerültünk új helyre.

Felemelő egyben szomorú főhajtás a hősök előtt

Az „Aki magyar velünk tart ma” című műsor gondolati íve a forradalom és szabadságharc kezdetétől a végéig fedte le az eseményeket, és sok új, vagy keveset látott hallgató szerepelt benne. Az idén a francia Niels és a portugál Tiago Erasmus hallgatókat kértük fel részvételre. A nézők egyöntetű véleménye szerint szépre sikeredett a TF műhely idei műsora is.

Örömmel fogadtuk, hogy az 1954-58-ban a TF-en tanuló évfolyam több tagja – immár hagyományként –, az idén is megtisztelte a megemlékezést.

A TF-en a Magyar Öttusa Szövetséggel és a Hegyvidéki Önkormányzattal közösen folytatódott az esemény-sorozat, amelynek keretében először a Hegedűs szobor megkoszorúzására került sor. Pécsi Gábor az Öttusa Szövetség korábbi főtitkára bevezetője után az idén Dr. Kausz István többszörös világbajnok és olimpiai bajnok párbajtőrvívó emlékezett Hegedűs Istvánra. A koszorút a TF nevében Mocsai Lajos rektor és Sterbenz Tamás rektorhelettes, a Hegyvidéki Önkormányzat részéről Gilicze Zoltán irodavezető és Balázs Attila gyűjteményi igazgató, az Öttusa Szövetség részéről pedig Balczó András helyezték el. A félemeleti és a Győri úti kollégium falán lévő emléktábláknál fejeződött be a program.

Hogy teljessé váljon a megemlékezés-sorozat, délután pedig az ERASMUS és nemzetközi hallgatókkal megnéztük a Szabadság, szerelem című filmet, hogy ők is képet kapjanak az 56-os eseményekről.

fotó: Encsi Gábor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!