Sportlétesítmény menedzseri képzés indul
2017. október 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem és a Zsigmond Király Egyetem arról, hogy a ZSKE 2018 februárjában három féléves posztgraduális sportlétesítmény menedzsment képzést indít a Testnevelési Egyetem szakmai támogatásával.

Sportlétesítmény menedzseri képzés indul a Zsigmond Király Egyetemen

A megállapodást a Zsigmond Király Egyetem rektora, dr. Szatmári Péter CSc főiskolai tanár, és a prof. dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora írta alá. Az együttműködés azért jött létre, mert a testnevelés, az egészségtan, a sport és a diplomácia, valamint a gazdaság, a kommunikáció és a média kapcsolatrendszere olyan területek, amelyek oktatásában és kutatásában mindkét felsőoktatási intézmény nagy tapasztalattal és kiváló szakemberekkel rendelkezik.

A sport 2010 óta stratégiai ágazattá vált Magyarországon, amelyhez kapcsolódóan a kormány tudatos sportlétesítmény-fejlesztésbe kezdett. A számos új sportlétesítmény megnövelte az igényt a speciális szaktudásra, ugyanis a sportlétesítmények üzemeltetése eltér a normál használatú létesítmények üzemeltetésétől. A 2017/2018-as tanév tavaszi félévétől a Zsigmond Király Egyetemen indítandó posztgraduális szakirány célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek és készségek birtokában képesek menedzseri szerep betöltésére a sportlétesítményekben.

Egyúttal fontos képzési feladat az egységes és átfogó kép kialakítása a sportlétesítményekkel való modern gazdálkodás területén, beleértve a korszerű menedzsment-ismereteket, a jogi hátteret, az új műszaki ismereteket és a pénzügyi vonatkozásokat is. Vezetési és szakterületi jártasságuk segítségével a hallgatók hozzájárulnak majd a sport, a rekreációs és a mentálhigiénés kultúra feltételeinek fejlesztéséhez, illetve gazdagításához. A sportlétesítmény menedzserek sportszövetségekben, sportszervezetekben, létesítményüzemeltetéssel foglalkozó intézményekben, sportvállalkozásokban és multifunkcionális intézményekben láthatják el feladatukat.

Az oktatók sorában találjuk többek közt Dr. Simicskó István honvédelmi minisztert, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, Tompa Andort, a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének elnökét, Molnár Zoltánt, a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, valamint Császári Attilát, az Adidas Budapest Kft sportmarketing menedzserét.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!