Az MTA épületében adtak elő vezető oktatóink
2017. november 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Belügyi Tudományos Tanács és a Rendőrség szervezésében rendezték meg a hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók kétnapos szakmai konferenciáját november 21-én és 22-én, a Magyar Tudományos Akadémián és a Duna Palotában. A tudományos tanácskozás fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter voltak.

Az MTA épületében adtak elő vezető oktatóink

A Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Mocsai Lajos is előadást tartott a konferencián. Az immár hetedik alkalommal megrendezett konferencia-sorozat küldetése, hogy a honvédelmi-, és rendvédelmi szervek személyi állománya és az egészségmegőrzésében résztvevő szakemberek lehetőséget kapjanak tudományos tevékenységük eredményeinek közös számbavételére, szakmai ismereteik bővítésére és személyes kapcsolataik erősítésére.

A tudományos tanácskozás ünnepélyes megnyitóján dr. Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes mondott beszédet. A konferencia megnyitóját követően a plenáris ülés előadásaival vette kezdetét a szakmai program. A résztvevők - többek között - olyan szaktekintélyek prezentációját hallgathatták a plenáris ülésen, mint prof. dr. Freund Tamás és Prof. dr. Kosztolányi György, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjai; prof. dr. Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja vagy Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora. A TE-t azonban nem csak a rektor úr, hanem Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes és Dr. Lénárt Ágota a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék vezetője is egy-egy előadással képviselte a konferencián.  

Dr. Mocsai Lajos A teljesítmény növelés és teljesítmény követés innovatív lehetőségei a sportjátékokban címmel tartotta meg előadását az MTA épületében. Az eseményről és az előadásról a TE rektora röviden így beszélt:

„Az első nap az MTA épületének Dísztermében adhattunk elő, ami megtiszteltetés.  A témák túlnyomórészt innovatív módon kapcsolatba álltak a honvédelemmel, a sporttudománnyal és az egészségtudománnyal. Jómagam azzal kapcsolatban tartottam meg előadásomat, hogy a sporttudomány milyen módszereket használ a teljesítmény kognitív módon történő növelése érdekében. Nem titok ma már, hogy a sportjátékoknál és az egyéni sportolóknál is a teljesítményfokozás esetében az agyi tevékenységet vizsgálni szükséges és az ott kapott eredmények fontosak a csúcsteljesítmény elérésében. Cél, hogy a sportolók olyan koncentrációs szintet tudjanak elérni, amely esetében a csúcsteljesítmény fokozható, elérhető.”

A Testnevelési Egyetem rektora a konferenciát egy tartalmas és szép eseménynek nevezte, amelyen mindenki számára megtiszteltetés volt részt venni.

forrás: honvedelem.hu | fotó: Tóth László

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!