Átvette rektori kinevezését Mocsai Lajos
2017. december 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Áder János köztársasági elnök – az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – pénteken a Sándor-palotában bízta meg a rektori feladatok ellátásával 2017. december 17. napjától 2019. március 9. napjáig terjedő időtartamra a Testnevelési Egyetemen prof. dr. h. c. Mocsai Lajos egyetemi tanárt.  

A Japán útjáról hazatérő Mocsai Lajos a reptérről rögtön a Sándor-palotába tartott, ahol az új egyetemi vezetők kinevezési dokumentumait kora délután adta át Áder János köztársasági elnök. Az ünnepségen a Testnevelési Egyetem és a Soproni Egyetem rektora, Mocsai Lajos és Náhlik András vehette át megtisztelő kinevezését.

Átvette rektori kinevezését Dr. Mocsai Lajos

A kinevezés pillanatai a Sándor-palotában. (Forrás: keh.hu)

A Testnevelési Egyetem szenátusa már korábban prof. dr. h. c. Mocsai Lajos személyében választotta meg rektorjelöltjét, amelyről értesítette a minisztériumot, ugyanis a kinevezés a köztársasági elnök jogköre, amely a pénteki hivatalos kinevezés által jóváhagyásra is került.

A munkáját folytató Mocsai Lajos a kinevezése kapcsán elmondta:"Célom, hogy az elmúlt években megkezdett építkezés minden szempontból tovább folytatódjék. A Testnevelési Egyetem az elmúlt időszakban komoly vagyongyarapodáson esett át. A munka, amit végzünk nagy és megtisztelő. Szeretném a következő időszakban a TE munkavállalói oldalát is az új kihívásoknak megfelelően alakítani és az építkezést folytatni. Ütemről ütemre, a kitűzött céloknak és a terveknek megfelelően haladunk tovább.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!