Barbadosi úszó és namíbiai birkózó is átvehette oklevelét!
2017. december 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) oklevélátadó ünnepségét a napokban tartották a Hepp Ferenc teremben. Az ünnepségen jelen volt Prof. dr. Koller Ákos, a Doktori Tanács elnöke, Dr. Kádár Judit, az NKI igazgatója és Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszó, az egyetem doktorandusza, valamint a kurzus számos tanára.

15 ország (Bhután, Tádzsikisztán, Zimbabwe, Jordánia, India, Sierra Leone, Bahrein, Gambia, Sri-Lanka, Malawi, Szingapúr, Malawi, Namíbia, Barbados, Grenada, Albánia) 15 hallgatója vehette át az edzői oklevelét. Idén ősszel 7 sortágra (birkózás, cselgáncs, erőfejlesztés, röplabda, ökölvívás, úszás, vívás) jelentkeztek külföldi hallgatók, akiket mind a nemzeti olimpiai bizottságuk nominált a programra.

Barbadosi úszó és namíbiai birkózó is átvehette az oklevelét

A résztvevők közül sokan voltak, akik még sosem jártak Európában. A 12 hét alatt sikerült megismerniük Budapestet, számos vidéki várost, ellátogathattak a Lázár-lovasparkba, ahol lovasbemutatón szórakoztatták őket. A magyarok vendégszeretete, a jó ételek és italok, az első hóesés élménye, sőt, még a TF-gólyabálján tapasztalt jókedv mind hozzájárult ahhoz, hogy pozitív élményekkel gazdagodva térjenek haza és a jó hírünket vigyék az országukba. Képzeljük csak el, hogy mennyit jelent Magyarországnak is, hogy a 120 ezer fős Grenadából (Karib-szigetek) származó Ronald először úszik feszített vizű medencében, először gyúr hógolyót, vagy először eszik sajtos-tejfölös lángost.

Az ünnepségen Prof. dr Koller Ákos búcsúzott a hallgatóktól, majd Kovács Ágnes is mondott pár útravaló szót. Az oklevelek átadása után pedig pedig Miss Lizzie Ntini, zimbabwei atlétika edző mesélte el személyes élményeit és köszönt el az intézménytől. A ceremóniát fotózkodás és fogadás követte.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!