2017 a sporteredmények és események tükrében
2018. február 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2017-es világversenyek sportszakmai elemzései címmel rendezett január 31-én délután konferenciát a Testnevelési Egyetem. A Sportági Intézet szervezésében megvalósuló rendezvényen két szekcióban, szép számú hallgatóság érdeklődése mellett zajlottak az események.

2017 a sporteredmények és események tükrében

Egy évvel ezelőtt is megrendezésre került hasonló tematikával ez a konferencia, persze a 2017-es esztendő több apropót kínált - utalt rá bevezetőjében dr. Bartha Csaba egyetemi docens, aki külön megköszönte a kiemelt érdeklődést a megjelenő neves sportszakembereknek, tanároknak, kiváló sportolóknak és a hallgatóknak.

Ahogy azt korábban is írtuk, számos sportág értékelésére, elemzésére sor került január utolsó napján. A konferencia elején Mocsai Lajos, a TE rektora mondott nyitóbeszédet, amelyben a sportszakember képzés feladatairól, céljairól tett említést. A neves kézilabda szakember megjegyezte, fontos, hogy a sportszakember képzés képes legyen kiszolgálni a sportágak megváltozó igényeit, így ebben a Testnevelési Egyetem felelőssége meghatározó. Ahhoz azonban, hogy az előrelépés folyamatos legyen, fontos az analízis, az elemzés és a fejlődés. A TE kutatóintézetei folyamatosan értékelik a sportágak nagy eseményeit. A különböző területen dolgozó sportszakemberek, oktatók rendszeresen elemzik a világeseményeket, ennek apropóján és események mentén szerveződött ez a konferencia. Mocsai Lajos, a Sportági Intézet vezetőjeként és a TE rektoraként kérdésünkre így értékelte az eseményt:  

„Sikeres sportági konferenciát tartottunk. A tanár kollégák téma szerint, minden sportágra kiterjedően tartottak értékelést, amely az elmúlt év világversenyeire építve történt meg. Az adott sportágak szabályrendszere, technikája is elemzésre került, a stratégiai sportágakban pedig arról is szó esett, hogy a sportág milyen irányba mozdult el. Nagy volt az érdeklődés, a BSc szakos hallgatók mindkét helyszínünket megtöltötték. Hosszú távú elképzelésünk szerint ez a nap kiindulópont volt. A következő hasonló tematikájú konferencia már nem házi, hanem a sportágak megújítását segítve nyitott lesz, és a lehető legtöbb szempontnak, a fellelhető innovációknak is teret enged majd.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!