Porondon a Testnevelési Egyetem!
2018. február 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Példaértékű kezdeményezés a Fővárosi Nagycirkusznál a tematikus órák meghirdetése. Ilyenkor különböző témák, tudományok képviselői tartanak előadásokat, és ezzel kapcsolatban nagy megtiszteltetés érte a Testnevelési Egyetemet: a lovaskultúra tematikában a TE-t kérte fel előadónak a Fővárosi Nagycirkusz!

Porondon a Testnevelési Egyetem!

"Sokat nyomott a latban, hogy nálunk van másoddiplomás képzés lovaskultúrában – mondta érdeklődésünkre dr. Protzner Anna egyetemi adjunktus. – Ezeket a szemléltető órákat a Testnevelési Egyetemen végzett hallgatók prezentálják. Az egész projekt tartalmi és lebonyolítási részének meghatározó alakja Száz Petra lovaskultúra-oktató, akire nagyon büszkék vagyunk. Február tizenötödikén pedig Mihály Gábor, végzett lovaskultúra-oktató tartott előadást a porondon, akit legközelebb ezen a héten csütörtökön láthatunk a Fővárosi Nagycirkuszban. A programra az egész ország területéről jelentkezhetnek általános és középiskolák, a regisztrációt követően a MÁV ingyenjegyet biztosít a vidékről érkezők számára. Egy-egy ilyen előadást akár százhúsz gyermek vagy diák élvezhet testközelből."

A gyerekek kíváncsian érkeznek a cirkuszba és élményekkel gazdagodva térnek haza, hiszen az előadások során nem csupán bemehetnek a porondra, hanem a fellépőkkel és élő lovakkal is találkozhatnak.

A lovaskultúra története, a lovak csontozata és jármódjai mellett számos érdekességet raktározhatnak el a gyermekek. A tananyag és az oktatás módszere egyaránt korosztályra szabott.

fotó: Wikimedia

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!