A mi történelmi havazásunk
2018. február 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem ebben a formában utoljára öltözött fehérbe. Az idősebbek bizonyára örök emlékként raktározták el a téli havazásokat, amikor az egész ország fehérbe öltözött, és szó szerint derékig ért a hó. A klíma változásával egyre ritkábban tárul elénk ez a csodaszép látvány, hirtelen nem is emlékszünk, mikor volt legutóbb fehér karácsonyunk. Most is februárra, a tél végére jutott a csikorgó hideg és a hó.

A mi történelmi havazásunk

A képekért köszönet Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina tanárnőnek. 

A nagy enyhülés kapcsán azért odáig talán nem „fajul” a helyzet, hogy születendő gyermekeink, majd unokáink felnőtté válásuk idején úgy csodálkozzanak rá az első havazásra, mint a 2011-ben a Ferencváros futballcsapatához igazoló brazil Somália, aki a pesti télben a saját leheletét meglátva ráadásul súlyos betegségre gyanakodott... A most a nyakunkba szakadt havazás sokak számára vélhetően a mennyiségéről és intenzitásáról, meg persze a vele járó csípős hidegről, esetleg a fárasztó hólapátolásról marad emlékezetes.

De nekünk egészen másról. A Testnevelési Egyetem vezetői, oktatói, kutatói, munkatársai és hallgatói utoljára láthatják így, hóval beborítva a Hauszmann Alajos által tervezett főépületet – a nyáron ugyanis az új campusba költözünk! Szóval történelmi havazás ez számunkra.

Képletesen lezárja az alapítás óta eltelt kilencvenhárom évet, egyszersmind jelképezi az újjászületést, egy új időszak kezdetét – amelyben természetesen ugyanúgy ápoljuk hagyományainkat, mint az elmúlt csaknem száz évben. Egyetemünkön számos olimpiai bajnok diplomázott, a tanáraink, kutatóink által felhalmozott tudás felbecsülhetetlen, egyebek mellett ezeket is magunkkal visszük majd új otthonunkba.

És szűk egy év múlva várhatjuk az újabb történelmi havazást, az elsőt, amely beborítja a campust.

Utolsó módosítás: 2021. július 1. 13:17
nyomtatás
2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!