Partnertalálkozó a kölni sportegyetemen
2018. március 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem delegációja partnerkapcsolati egyeztetés céljából Németországba utazott a kölni Deutsche Sporthochschule meghívására. A kétnapos látogatás során formális és informális megbeszélésekre is lehetőség nyílt.

Partnertalálkozó a kölni sportegyetemen

A Deutsche Sporthochschule rektora Prof. Dr. Heiko Strüder, valamint a Nemzetközi Osztály igazgatója Dr. Gerard King látta vendégül egyetemünk képviseletében kiutazó Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettest, Dr. Kádár Juditot, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetőjét valamint Rédli Andreát, az NKI koordinátorát.

A látogatás alkalmából szervezet kampusz-túra során a német egyetem több létesítményét (atlétika pályák, fedett atlétikai csarnok, úszócentrum, kondicionálótermek, kollégium épületek) is megmutatták a vendéglátók. Ezt követően került sor részletes egyeztetésre Prof. Dr. Strüder rektor úrral, melynek során bemutatásra került mindkét egyetem, valamint a felek kialakították a lehetséges együttműködési területeket.

Partnertalálkozó a kölni sportegyetemen

Prof. Dr. Strüder kiemelte azokat a lehetőségeket, melyeket megvalósíthatónak tart a két intézmény rövid és hosszabb távú együttműködésében. Véleménye szerint a doktori iskola összekötő kapocs lehet a két egyetem között, hiszen a doktori hallgatók szakmai együttműködése rövid időn belül megvalósulhat és egyetértett a felvetéssel, hogy intenzív rövid programokat és akár közös képzést is tervezhetünk. Prof. Dr. Markus Raab a Sportpszichológia Tanszék vezetője egy munkaebéd keretében egyeztetett Dr. Sterbenz Tamással közös szakterületük a döntéselmélet összefüggésében, ahol közös kutatás és tudományos kooperáció lehetősége is felmerült. Prof. Dr. Raab elfogadta meghívásunkat a májusi 2. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciára, melyen kiemelt plenáris előadóként fog részt venni. A szakmai találkozókat követően a delegációnak lehetősége nyílt egy rövid városnézésre is, melyet Anneli Jägel segített.

A következő találkozóra a partnerek kijelölték az áprilisi Nemzetközi Tudományos Diákkonferenciát, mint kiváló alkalmat, ahol a Testnevelési Egyetem vendégül láthatja a német egyetem PhD hallgatóit, akiknek az angol nyelvű szekció lehetőséget biztosít kutatási területük, eredményeik ismertetésére. Ezt követően a májusi konferenciára várjuk a kölni vendégeket, ahol a tervek szerint további egyeztetésekre kerül sor a partnerkapcsolatról.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!