1848-ra emlékeztünk
2018. március 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kokárda lengett, zászló lobogott címmel tartottunk ünnepi megemlékezést az 1848-as forradalom 170. évfordulója tiszteletére a MOM Kulturális Központ Színháztermében.

A mintegy 45 perces műsor az 1848/49-as eseményeket tekintette át, és amelyet – már megszokottan – a TF (Tehetséges Fiatalok) műhely tagjai adtak elő. A programban volt ének, tánc, kardvívás, néptánc és sok vers.  A közönség a változatos műsor végén a Nemzeti dalt és a Szózatot együtt énekelte el, és vastapssal jutalmazta a szereplőgárdát.

1848-ra emlékeztünk

Álljon itt a résztvevők névsora: Bertalan Márton, Bohus Regina, Bozi András, Ekanem Bálint, Horváth Áron, Horváth Mónika, Jákfalvi Anett, Laskovics Tímea, Máté Emese, Pekár Attila, Petz Barnabás, Teleki Blanka, Tóth Donát, Tóth Károly, Tóth Mercédesz.

1848-ra emlékeztünk

A műsor után a TF Győri úti udvarán lévő kettős kopjafánál  az 1948 március 15-i oldalánál folytatódott a megemlékezés:, ahol Mocsai Lajos rektor, Sterbenz Tamás és Hamar Pál rektorhelyettesek helyezték el a TF koszorúját.  Itt csatlakoztak hozzánk Hegyvidéki Önkormányzat Oktatási és Közművelődési Iroda munkatársai:  Gilicze Zoltán irodavezető és Praimajer Mária munkatárs, akik a kerület nevében helyeztek el  koszorút.

1848-ra emlékeztünk

A képeket Kerekes Zoltán készítette. A szervezésért köszönet a TF műhely vezetőjének, Nemerkényi Krisztina Tanárnőnek.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!