Rövidfilm az épülő Testnevelési Egyetemről
2018. március 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Aki mostanában a Testnevelési Egyetem területén jár, esetleg az Alkotás utcában elmegy a TE épületei előtt az látja, hogy az első ütemmel elkezdődött és javában zajlik a Testnevelési Egyetem várhatóan 2022-ig tartó rekonstrukciója.

Az összesen 40 milliárd forintos fejlesztés első ütemében – amelynek nettó értéke 11.9 milliárd forint – átalakításra és felújításra kerül az Országos Egészségügyi Intézet (OSEI) számára épült, ám be nem fejezett Alkotás úti épületet, amely várható nyár végi átadása után a TF főépületeként funkcionál.

TE uj

A beruházás első ütemében az Alkotás úti épület megújulása mellett a mostani Sportkórház épületei is az egyetemhez kerültek és azokban is elkezdődtek a fejlesztések, sőt korábban már egy hivatalos átadóra is sor került a Sport-táplálkozástudományi Központ esetében. 

A tervek szerint az első ütem hamarosan befejeződik és nyáron a TE át is költözik az új épületbe. Ezt követően indul majd a várhatóan 2020-ig tartó második ütem.

Az építkezést, annak megkezdése óta dokumentáljuk és most egy rövid ízelítőt adunk, amelyből kiderül, hogy főbb vonalakban ősszel és télen mi is történt a Testnevelési Egyetem új főépülete körül, illetve magában az épületben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!