Fejlődő osztrák kapcsolat
2018. március 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szakmai egyeztetésre érkezett Budapestre a Pädagogische Hochschule Burgenland képviseletében Mag. Gerhard Frasz, a Szakképző Iskolák Személyzeti és Iskolai Fejlesztési Intézetének vezetője, Mag. Gerhard Ziniel, vezető egyetemi oktató és Alexandra Baier a Nemzetközi Osztály koordinátora.

Fejlődő osztrák kapcsolat

Dr. Genzwein Ferenc kancellár úr irodájában fogadta a vendégeket, majd szakmai megbeszélésre került sor. A találkozó eredményességét Othmar Michl, a Gazdasági Tanácsadó Testülete elnöke, valamint Prof. Dr. Hamar Pál, oktatási rektor-helyettes a két intézmény együttműködéséért felelős szakmai bizottság vezetője segítette, a szervezést és a találkozó előkészítését pedig Rédli Andrea, nemzetközi koordinátor végezte.

A felek egyeztettek a tavaly évvégén aláírt együttműködési megállapodás tartalmi kitöltéséről, melynek végső célját egy közös képzés indításában fogalmazták meg. Ehhez több lépcsőfokon keresztül vezet az út. A folyamat első fázisában tudatosan megtervezett oktatói csereprogramok, majd hallgatói mobilitások szükségesek mindkét fél részéről, melyet már most tavasztól el is indítanak a partnerintézmények.

Az áprilisi Nemzetközi TDK, a májusi nagyszabású 2. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia, valamint az azt megelőző május 8-i Nemzetközi Partnertalálkozó is újabb találkozási lehetőségeket biztosít. Közös elképzeléseink szerint a hallgatói csereprogramok a második fázisban egy komplex sportspecifikus képzést jelentenének pedagógia dominanciával, valamint gyakorlati lehetőséget kínálnának a Diana Iskolában (Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium).

A tárgyalás végén az osztrák egyetemi képviselői kilátásba helyeztek egy júniusi tájékoztató nap megszervezését, mely a jövőbeli közös képzés érdeklődőinek létszámát mérné fel, valamint további hasznos információt nyújthat a kinti hallgatók számára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!