Hírek

Mocsai Lajos: "Ennél többre van szüksége a nemzeti csapatnak."

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya hosszabban értékelte a Digi Sport Reggeli start című műsorában a magyar válogatott helyzetét, valamint a beszélgetésben a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged klubfilozófiája is szóba került. Az elhangzottak nem csupán a kézilabda, a magyar sport szempontjából is érdekesek. 

„A ledolgozandó napok számát növelni kell, a válogatott edzőknek egész szezon közben együtt kell dolgozniuk a klubokkal, ahogy régen – idézi az nso.hu Mocsai Lajost a nemzeti csapat helyzetével kapcsolatban. – A válogatottat gyakorlatilag egy plusz klubcsapatként egész évben kell gondozni. Annak idején én 12-13 meccset játszottam a világ legjobbjaival egy-egy világversenyre való felkészülés során. Most olvastam, hogy volt két mérkőzés két viszonylag gyenge ellenféllel, majd júniusban lesz a következő összetartás. Ennél többre van szüksége a nemzeti csapatnak."

Mocsai Lajos: Ennél többre van szüksége a nemzeti csapatnak

Mocsai Lajos a Digi Sport HD stúdiójában (Forrás: Digi Sport)

A Testnevelési Egyetem rektora a hazai klubcsapatokról is beszélt, amikor összehasonlította két férfi élcsapatunk, a Veszprém és a Szeged játék- és klubfilozófiáját.

„Szegeden van egy edzői állandósság, Veszprémbe új edzőt hoztak, egészen más szemlélettel. A londoni olimpia óta, ahol a negyedik helyen végző válogatottban nálam nyolc veszprémi játékos volt, a nemzetközi tendenciának megfelelően ez kicserélődött, egy folyamat indult el – összegzett az egyébként szegedi születésű, Veszprémben pedig évekig dolgozó Mocsai Lajos. – Ez az, amit én nem tartok jónak, hogy az érkező edző filozófiája abban merül ki, hogy pozíciónként két, lehetőleg világklasszist kell igazolni. A külföldi edzőknek van egy óriási problémájuk: nem ismerik azt, hogy mit jelent a nemzeti válogatott a játékosoknak, a rutinos kézilabdázók jelenléte, mint Ilyés Ferenc vagy Schuch Timuzsin, pedig óriási erkölcsi erőt jelenthet."

A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: Digi Sport, Nemzeti Sport

Mocsai Lajos,kézilabda,Digi