NTDK: A szellemi fittség is fontos!
2018. április 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 27-én immár 23. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Tudományos Diákkonferenciát a Testnevelési Egyetem. Noha az esemény ezúttal „csak” egynapos lesz, rendkívül intenzív és sokrétű programmal várjuk az érdeklődőket. A közelgő konferencia kapcsán Koller Ákossal, egyetemünk professzorával beszélgettünk.

„A konferencia értékét és súlyát egyebek mellett a külföldi vendégek részvétele is híven tükrözi – fogalmazott Koller Ákos. – Karsten Froberg a Dél-Dániai Egyetemről, Odenséből érkezik, előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos a fizikai aktivitás a gyerekeknél és a fiataloknál. Hiszen mit látunk manapság? Sajnos igencsak sok elhízott, kövér gyereket, akiket az ellustulás és a korai cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség (hypertónia) kialakulásának veszélye fenyeget. Ezeket elkerülendő, meg kell szerettetni velük a mozgást, s elérni náluk, hogy kialakuljon bennük a mozgás iránti igény, vágy már óvodás korban! Ez természetesen szellemi fittséget is eredményez.”

Horvátországból, konkrétan az Eszéki Egyetemről érkezik a konferenciára Ines Dreniancevic, aki ott a tudományos dékán-helyettes, méghozzá ragyogó előadással a „tarsolyában”.

„Professzor asszony arról tart majd érdekes előadást, hogy milyen fontos bizonyos zsírsavak hozzáadása a táplálkozáshoz, mert ezáltal javul a különböző szervek mikrokeringése, valamint hozzájárulnak a fizikai teljesítmény növeléséhez” – árulta el Koller Ákos.

NTDK A szellemi fittség is fontos Koller Ákos

Prof. Dr. Koller Ákos izgatottan készül a Nemzetközi TDK konferenciára 

Természetesen a Nemzetközi TDK konferencia legfontosabb része a hallgatók szekciója, amely négy sporttudományi területet érint majd: sportmenedzsment, biomechanika és egészségtudomány a sportban, a szociális tudományok a sportban, továbbá az élettan a sportban. A legjobb előadók díjakat kapnak.

Ne feledjük tehát: április 27-én, pénteken, a 23. Nemzetközi Tudományos Diákkonferencia a Testnevelési Egyetemen! Kezdés reggel 8 órakor!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!