A kanadai kapcsolat
2018. április 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kanadai Sports for Life szervezet képviseletében Budapesre érkezett Richard Way (CEO), a Hosszú távú sportolófejlesztési program (LTAD) megalkotója, aki Balyi Istvánnal hozta létre a programot.

A sportszakértővel Dr. Géczi Gábor tanszékvezető és a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságot vezető Dr. Kádár Judit folytatott megbeszélést az egyetem kanadai lehetőségeiről és sportszakmai és képzési kérdésekről.

Richard Way, a Sports for Life vezetője volt a vendégünk

Dr. Kádár Judit, Richard Way és Dr. Géczi Gábor a TF-en 

Richard Way jelentősen segíti a kanadai kapcsolataink szélesítését, illetve közösen gondolkozunk egy jövőbeni itthon rendezendő LTAD EUROPA konferencia megszervezésén - mondta el a találkozó kapcsán Dr. Géczi Gábor. A tanszékvezető korábban így fogalmazott egy Baji Istvánnal közösen írt munkájában, amely a Hosszú távú sportolófejlesztési program szükségszerűsége a magyar sportban címre hallgat. 

"A magyar sport – tradíciói és eredményei alapján – a világ élmezőnyébe tartozik a nyári sportokat illetően. A világ sok országában folyik már hasonló munka a különböző sportágakban. Ahhoz, hogy ezt a helyét a magyar sport megtartsa a jövőben is, a sport folyamatait, elsősorban az utánpótlás fejlesztését, sokkal gondosabban és tervszerűbben kell végezni. Az utánpótláskorú sportolók többségének el kell tudni érnie a genetikai potenciáljukban rejlő határokat ahhoz, hogy Magyarországon a sportra fordított összegek megfelelően hasznosuljanak."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!