Világhírű professzort tüntet ki a TE
2018. április 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Kiemelkedő nemzetközi tudományos és közéleti tevékenységéért, valamint a magyar sporttudományért, azon belül a Testnevelési Egyetemen elvégzett áldozatos, tudományos munkájáért Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora Pro Universitate-díjjal tüntette ki Paavo Komi urat.
 
 
 
Világhírű professzort tüntet ki a TE
 
Mocsai Lajos rektor a hivatalában fogadta Paavo Komi urat
 
A jyväskyläi egyetem 78 esztendős finn professzora hazájában, valamint a nemzetközi sporttudományos életben is kiemelkedő alaknak számít. Nyolc éven át az ICSSPE sporttudományi és sportszakmai kollégium elnöke volt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is kitüntetett professzor évtizedek óta folytat tudományos együttműködést jó néhány hazai kutatócsoporttal a biomechanika területén.
 
Világhírű professzort tüntet ki a TE (Paavo Komi)
 
A finn professzor kiemelkedő színvonalon segítette a Testnevelési Egyetem tudományos munkáját
 
Tudományos együttműködésével több PhD fokozat megszerzéséhez járult hozzá, számos tudományos és közéleti elismerést kapott, egyebek mellett a világhírű brit politikusról, a világon egyedüliként egyszerre olimpiai érmes és Nobel-díjas Philip J. Noel-Bakerről elnevezett kitüntetést. Az elmúlt évtizedekben kiemelkedő színvonalon segítette a magyarországi sporttudomány, illetve a Testnevelési Egyetem tudományos munkáját, s járult hozzá nemzetközi hírnevének öregbítéséhez. 
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!