A TFSE kézilabdás utánpótláshálózatának kiépítése
2018. április 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sportegyesületeket, iskolákat kíván bekapcsolni a TFSE hálózatába a kézilabda-szakosztály, ezért kedden reggel együttműködési megállapodások aláírására került sor a TFSE és a rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola és a Szent István Szakgimnázium és Kollégium sportegyesületének kézilabda-szakosztályai között.

 A Testnevelési Egyetem sportegyesülete az iskolák felé nyitástól azt reméli, hogy több gyermek fordul majd a TF és a TFSE felé. 

TFSE1

A hazai egyetemi sportéletnek napjainkban az egyik legégetőbb problémája, hogy az egyetemi szakosztályoknak csak nagyon kevés helyen megoldott a közvetlen területi alapú utánpótlása. A TF számára korábban mindez nem volt probléma, mivel a Testnevelési Egyetemre jelentkező sportolóknak korábban kötelező volt az egyetemi kereteken belül sportolniuk, azonban napjainkban ez megváltozott. A helyzetet ismerve és megoldást keresve a TFSE egy olyan területi alapú sportági háló létrehozásán dolgozik, amely egy hosszabb időszakon keresztül tudja kialakítani az egyetem múltjához méltó sportolói, tanulói identitást, szorosabb, elhivatottabb kötődést.

TFSE2

Mindez egy továbbtanulási út kijelölését és egy tartósabb kapcsolatot jelenthet a TFSE-vel is. A kézilabda-szakosztály elképzelése szerint olyan intézményekre van szükség, ahol a kézilabdázó gyermekek eleve a Testnevelési Egyetemen szeretnének továbbtanulni, ez az életcéljuk és a TFSE-vel való kapcsolatuk, már az általános iskolai ill. középiskolás években megkezdődik.

Az együttműködést kézjegyével látta a Jókai Mór Általános Iskola igazgatója, Gazdag László, és a Mester utcában található és NB I/B-s női kézilabda-csapattal rendelkező Szenti István Szakgimnázium és Kollégium igazgatónője, Dr. Nagyné Horváth Márta és a TFSE elnöke, Németh Lajos. Az aláírók célja a folyamatos szakmai együttműködés, a bizalom kialakítása, és a TE valamint TFSE identitás komoly megalapozása megerősítése.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!