Sportinno 2018: Kétnapos konferencia, többezer érdeklődő
2018. május 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház immáron második alkalommal rendezi meg a Sportinnovációs Nemzetközi Konferenciát. Az esemény megnyitóján beszédet mondott Dr. Palkovics László, korábbi oktatási államtitkár, innovációs és technológiai miniszter és Dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára. A nyitónapon több mint 2200 ember látogatott ki a Groupama Arénába.

Dr Palkovics László és Dr. Szabó Tünde beszédükben kiemelték a sportinnováció fontosságát, a Testnevelési Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház szerepét a régió legnagyobb sporttudományos konferenciájának létrejöttében.

Sportinno 2018: Kétnapos konferencia, többezer érdeklődő (Palkovics László)

Dr. Palkovics László a II. Nemzetközi Sportinnovációs Konferencia megnyitóján 

A megnyitó előtt és után, tehát egész nap zajlottak az előadások, a kerekasztal beszélgetések, amelyeken a magyar sportélet, sporttudomány meghatározó szereplői vettek részt. Több szekció is nagy érdeklődést váltott ki és nagyon sok megközelítésből hallhattunk a sportról, az innovációs lehetőségekről és napjaink aktuális sporttal kapcsolatos kérdéseiről. Az eseménnyel párhuzamosan kiemelt érdeklődés mellett zajlott az FC Barcelonával közösen megrendezett edzőképzés, amelyen Joan Vila Bosch előadására és Carlos Rexachra 1200 magyar futballedző volt kíváncsi.

Sportinno 2018 Kétnapos konferencia többezer érdeklődő

Joan Vila Bosch az FC Barcelona képzésért felelős vezetője előadást tart a Groupama Arénában

Szintén nagy sikert aratott a Testnevelési Egyetem fotópályázatának megnyitója, a Németh Ferenc-díj átadóünnepsége, amelyen Novotny Zoltán a Magyar Sportújságíró Szövetség tiszteletbeli elnöke és Mocsai Lajos a TE rektora is felszólalt és a nyertes fotók mellett a szobrászművész Boldi két alkotását is megtekinthették az érdeklődők.

Sportinno 2018 Kétnapos konferencia többezer érdeklődő (Mocsai Lajos)

Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora nyitóelődása közben

A hiánypótló sportkonferencia jelentőségéről, tematikájáról, valamint a sport és az innováció kapcsolatáról Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora így fogalmazott:

„Immáron másodszorra rendezzük meg a sportinnovációs nemzetközi konferenciát. Reményeink szerint a kezdeményezésünk hagyománnyá válhat a jövőben, hiszen a spottudományok gyors fejlődése, az innovatív módszerek, a csúcstechnológiát képviselő technológiai megoldások ma már nélkülözhetetlenek a sportolóink nemzetközi sikereihez. Az esemény rangját jelzi, hogy a tavalyi sikeres rendezés hatására az idén még több, 106 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők két nap alatt az ország, sőt vélhetően a régió legnagyobb sporttudományos konferenciáján. A sporttudomány kulcsszerepet játszik az életmódjavító és életminőséget fejlesztő eszközök, módszerek létrehozásában, korszerűsítésében, ezért is örülök, hogy immár másodszor adhatunk otthont egy ilyen egyedülálló rendezvénynek Budapesten. Örömteli, hogy elindult egy folyamat, melynek köszönhetően sorra kezdenek kialakulni a sporttudományok alkalmazásának színterei. Létrehozzuk azokat az integrált laboratóriumi rendszereket, amelyek segítik a sportszakember képzést.

Sportinno 2018 Kétnapos konferencia többezer érdeklődő (Oláh Zsanett)

Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója a megnyitón 

Oláh Zsanettet, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatóját arról kérdeztük, hogy miért van fókuszban a sportgazdaság a Kereskedőház portfóliójában?

„A sportágazatra az elmúlt évtizedekben egy teljes iparág épült, ami mára az egyik legjövedelmezőbb szektorrá vált a nemzetközi piacokon. A magyar vállalkozások pedig a világ élmezőnyéhez tartoznak a sportgazdaság területén elért tudományos és kutatás-fejlesztési eredményeket tekintve, amelyek keresik a nemzetközi piaci lehetőségeket. Maga a rendezvény megszervezése is egyfajta innovációnak tekinthető, hiszen a Testnevelési Egyetemmel karöltve egy teljesen új platformot hoztunk létre, ahol sporttudománnyal kapcsolatos szakmai előadások mellett hangsúlyos szerephez jutnak a külgazdasági tematikák is. Vagyis sikerült térben és időben egy helyre összpontosítani a sporttal kapcsolatos értékek zömét. Természetesen folyamatosan fejlesztjük mi magunk is a sportinnovációs konferenciánkat, és a sikereket látva, biztos vagyok benne, hogy hagyományt teremtünk.”

A kétnapos konferencia május 10-én zárul a Groupama Arénában. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!