Sikerek az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján
2018. május 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 12-én ötödik alkalommal került megrendezésre az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupája az ELTE-én. Idén is hat sportágban versenyezhettek a Budapestről, Pécsről, Győrből, Szombathelyről, Gödöllőről, Egerből és Miskolcról érkezett kollegák, 16 felsőoktatási intézményből és karról összesen közel 250-en.

Sikerek az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján

Kispályás labdarúgásban 11 csapat, kosárlabdában és teniszben 6-6, röplabdában 3 együttes versenyzett, miközben tollaslabdában és asztaliteniszben több mint 30 játékos nevezett. A rövid megnyitón Gömör Iván, az ELTE Sport Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket és a Sport Kupa védnökeit. Ezután Sárfalvi Péter az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára szólt a megjelentekhez, majd Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke üdvözölte az intézmények oktatóit, dolgozóit és végül Babos János, az ELTE Szolgáltató Központ vezetője kívánt sikeres és sérülésmentes szereplést mindenkinek.

Egyetemünk kispályás labdarúgásban, röplabdában (Fikó Attila, Inczeffy Zsombor, Jahn Péter, Molnár István, Poór Alexandra, Ruttner Réka), kosárlabdában (Németh Alma, Ruttner Réka, Boros Zoltán, Dóczi Tamás, Katona Péter, Molnár István, Világi Kristóf), valamint asztaliteniszben és tollaslabdában képviseltette magát. Focistáink (Prukner László, Varga Dániel, dr. Víg Roland, Oros Zsolt, dr. Csomós Tamás, Kiss Ferenc, Mezei Péter, Szőke Ádám, Katus Tamás, Kiss Gergely, Vizkeleti László) a nyolcadik helyen végeztek, míg a másik két csapatsportban ezüstérmet szereztek kollegáink. A kosárlabdacsapatból Németh Alma elnyerte a pontkirálynőnek járó különdíjat is. Asztaliteniszben dr. Gál Andrea második, míg Dajkáné Lajtai Mária harmadik helyen végzett, a női tollaslabdázók közötti versenyen dr. Gál Andrea bronzérmes lett.

A jó hangulatú és gördülékenyen szervezett rendezvény célkitűzése nem kizárólag a versengés volt, hanem az is, hogy az egyetemi-főiskolai dolgozói közösségek mozogjanak, sportoljanak és kötetlen formában jobban megismerjék egymást, esetleg tapasztalatokat cseréljenek, nem feltétlenül csak sportszakmai témákban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!