ERASMUS hallgatók a TF-en
2018. május 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Három évvel ezelőtt vezettük be a magyar nyelvi tantárgy mellett a „Hungarian Culture” tanulmányokat a különböző országokból érkező hallgatóknak. Ezt azért tettük, hogy mélyebb ismereteket szerezhessenek Magyarországról.

Sokat lehetett építeni a félév elején a Nemzetközi Osztály által szervezett Esztergomba tett túrára, amely egy jó kezdet volt a tanulmányokhoz. Az elméleti órákon az ország földrajzi, történelmi, kulturális, illetve turisztikai szempontból fontos, illetve érdekes helyszíneit igyekeztem bemutatni. Nagy örömünkre szolgált, hogy a hallgatók igen érdeklődőek és fogékonyak voltak az anyag iránt: az órán látottak alapján többen felkeresték/felkeresik a számukra érdekesnek és érdemesnek bizonyuló helyeket.

ERASMUS hallgatók a TF-en

Az egyik ilyen hely, amelyről szó volt, nagyon izgatta a hallgatók fantáziáját. Ez a Galyatetőn újjáépített kilátóban egy bivakban eltöltendő éjszaka volt. Kis segítséggel, de végül busszal eljutottak a célhoz, ahol kemény hidegben egy különleges éjszakát töltöttek. Az esemény után a résztvevők elmondták, hogy megérte, másnap reggel az egész Mátra a lábuk előtt hevert! Szerintük ez volt magyarországi tartózkodásuk egyik legmaradandóbb élménye.

ERASMUS hallgatók a TF-en

Az elméleti órák mellett – a tantárgy jellegéből adódóan - több gyakorlati órát is beiktattunk. Voltunk többek között a Gellért-hegyen, a Terror Házában, illetve a Parlamentben. Emellett különösen a barlangok, a solymászat és a fürdők érdekelték őket. A jövő héten még egy közös párnapos balatoni látogatást tesznek. Azok pedig, akik még júniusban is itt maradnak, azt tervezik, hogy a Kéktúra útvonal egyes részein is végigmennek gyalog, vagy kerékpárral.

Lassan végéhez érkezik a fél, vagy – néhányuknak – egyéves magyarországi tartózkodásuk, és többen elmesélték, hogy szívesen maradnának még (vagy jönnének vissza) Magyarországra dolgozni, vagy élni. Nagyon jól érezték magukat nálunk.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!