Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel
2018. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kecskeméten tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Sportújságíró Szövetség. A 2018-as Kongresszusra a kecskeméti városháza dísztermében került sor, ahová Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett Dr. Kulcsár Krisztián MOB elnök és a Testnevelési Egyetem kancellárja, Dr. Genzwein Ferenc is hivatalos volt.

A városházán tartott köszöntő alkalmával Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kihangsúlyozta, a város lehetőségeihez mérten, sokat megtesz a sportélet fejlesztéséért, a befolyt adóbevételeknek a 25%-át sporttevékenységek támogatására fordítja.

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel

Sportújságíró Kongresszus Kecskeméten (Fotó: MSÚSZ/Róth Tamás)

A Sportújságíró Kongresszuson dr. Szabó Tünde is köszöntötte a sportújságíró társadalmat. A sportért felelős államtitkár megjegyezte, információi szerint soha nem voltak még ilyen sokan a Sportújságíró Konferencián, amely azt is jelenti, hogy erősödik a szakma. Szabó Tünde hangsúlyozta, az államtitkárság idén is célzott támogatásokkal és pályázatokkal igyekszik segíteni a szakmának.

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel (Szabó Tünde)

Dr. Szabó Tünde államtitkár köszöntője közben (Fotó: MSÚSZ/Szücs Attila)

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke azt mondta, öröm és megtiszteltetés számára, hogy azok között lehet, akik a magyar sport hírét viszik.

„Fontosak vagytok nekem, hiszen elnökként már tavaly is ide – illetve Győrbe – vezetett az egyik első utam. Érdemes hangsúlyoznom az együttműködésünk fontosságát: év közben is a rendelkezésetekre állok; remélem ti is tapasztaljátok, hogy nem kizárólag a protokoll-eseményeken vagyok aktív, hanem ténylegesen segítem a munkátokat: megtisztelem az olvasóitokat, hallgatóitokat, nézőiteket azzal, hogy tőletek minden információt megkapjanak.”

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel (Kő András, Kulcsár Krisztián)

Kő András újságíró, riporter, szerkesztő és író vehette át idén a Magyar Olimpiai Bizottság Média Életműdíját. Az elismerést a 77 esztendős szerző a Magyar Sportújságírók Szövetségének kecskeméti kongresszusán kapta meg a MOB elnökétől, Kulcsár Krisztiántól. (Fotó: MSÚSZ/Róth Tamás) 

Kulcsár Krisztián gratulált a sportdiplomáciai sikerekhez: tavaly május óta a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) vezetőségének tagja Csisztu Zsuzsa, Szöllősi Györgyöt pedig az AIPS Europe végrehajtó bizottságába választották.

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel (Genzwein, Szöllősi)

Dr. Genzwein Ferenc a TE kancellárja és Szöllősi György a MSÚSZ elnöke (Fotó: MSÚSZ/Szücs Attila) 

A Konferencián a Testnevelési Egyetem kancellárja, Dr. Genzwein Ferenc és a MSÚSZ elnöke, Szöllősi György kézjegyükkel látták el azt a megállapodást, amelynek értelmében ősztől a Magyar Sportújságíró Szövetség irodája a megújuló TE kampuszának területére költözik. A tervek szerint a 2019-es tisztújító Sportújságíró Kongresszusra már a Testnevelési Egyetem új főépületében kerülhet sor. 

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel (Mezei Dániel)

Mezei Dániel prezentációja a Sportmédia szakirányú továbbképzésről (Fotó: MSÚSZ/Szücs Attila) 

Az eseményen a Testnevelési Egyetem, a MSÚSZ és Nemzeti Sport együttműködésében induló, egyetemi szinten hiánypótló Sportmédia szakirányú továbbképzés terveiről Mezei Dániel, a Testnevelési Egyetem PR és Marketing osztályvezetője számolt be az egybegyűlteknek. A beszédben Mocsai Lajos rektor úr szavai is említésre kerültek, aki – ahogy fogalmazott üzenetében – minőséget, előrelépést és fejlődést vár a képzéstől. A kecskeméti városházán a képzés több oktatója is helyet foglalt a sorok között.   

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!