Az első közös képzésünkön végzett hallgató
2018. június 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeresen megszerezte mester diplomáját a National Taiwan Sport University (NTSU) és a Testnevelési Egyetem közös angol nyelvű képzésének (dual MSc & MPE master program in International Sports Coaching Science) első hallgatója Ming-Chao Yeh.

Az első közös képzésünkön végzett hallgató

Diplomadolgozatát a karate sportágáról és az ahhoz kapcsolódó sport pszichológia, valamint sport fiziológia összefüggéseiről írta („Shotokan Karate Kata Training: From the Perspectives of Sports Psychology and Sports Physiology”), melyet Prof. Koller Ákos, a Tudományos Tanács elnöke bírált és jó érdemjeggyel értékelt. A dolgozat konzulense a tajvani egyetemről Yu-Kai Chang a Kutatási és Fejlesztési Iroda dékánja volt, aki idén áprilisban személyes látogatást tett Budapesten.

A végzős hallgató államvizsgája során kiválóan szerepelt, a bizottság tagjai Dr. Géczi Gábor, Dr. Dóczi Tamás, Prof. Koller Ákos és az NTSU részéről Dr. James Shih-Chung Cheng jeles osztályzattal honorálta Ming teljesítményét, aki dolgozata védését követően a bizottság által feltett kérdésekre is mester diplomájának megfelelő színvonalú válaszokat adott. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora személyesen gratulált és adta át Yeh elismerő oklevelét, valamint hasznos gondolatokat, tapasztalatokat is megosztott a hallgatóval. Az átadást követően egy fogadásra került sor, melyen a programban oktató tanárok, valamint Dr. Sterbenz Tamás általános rektor-helyettes és Dr. Kádár Judit a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője is személyesen gratuláltak a sikeres vizsgához és bíznak a program további sikeres folytatásában.

A Testnevelési Egyetem vezetőségének, munkatársainak nevében gratulálunk.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!