A táplálkozás tudománya vitorlázóknak
2018. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Takács Hajnalka dietetikus és Martos Éva professzor asszony a Magyar Vitorlás Szövetség felkérésére előadást tartottak a Vitorlás Edzők és Oktatók Szakmai Továbbképzésén, mintegy 40 fős hallgatóság előtt.

A sportág specifikus táplálkozás szempontjain belül részletezték az energiaszükségletet, az ideális, hajóosztály-specifikus testsúly tartásának, a futamok közti energiapótlás és a megszerzett fizikai fittség, mentális frissesség megtartásának lehetőségeit. A résztvevők nem csak elméletben kaptak gyakorlati tanácsokat az edzés és versenykörülményekhez igazodó „falatok” elkészítéséhez, hanem az ebédszünetben meg is kóstolhatták azokat. 

Különösen érdekesnek találtam, hogy az étkezéssel kapcsolatos tanácsokat egy fincsi kóstolóval tálalták, amely végtelenül hitelessé tette az elhangzottakat. Biztosan komoly előkészületi szervezést is igényelt. Lenyűgözött.” – írja a továbbképzés egyik résztvevője.

A táplálkozás tudománya vitorlázóknak

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!