Megállapodás a TE és a Korcsolyázó Szövetség között
2018. július 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ünnepélyes keretek között írtak alá egy jövőbe mutató megállapodást a Testnevelési Egyetem és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetői. A MOKSZ képviseletében Kósa Lajos elnök és Schulek Csaba ügyvezető igazgató, míg a TE részéről Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Sterbenz Tamás a TE általános rektorhelyettese vett részt a megállapodás aláírásán. 

Megállapodás a TE és a Korcsolyázó Szövetség között

A MOKSZ és a TE kiemelt feladatának tekinti a magyar korcsolyasport edzőinek és szakedzőinek minél magasabb színvonalon történő egyetemi oktatását, képzését és továbbképzését, valamint az ehhez szükséges szellemi és anyagi feltételek biztosítását, ennek érdekében a két aláíró fél a jövőben egymással szorosan együttműködik.

A Testnevelési Egyetem Rektori Hivatalában aláírt együttműködési megállapodás értelmében a 2018-2019-es tanévtől a TE képzési keretei között, a MOKSZ szakmai és anyagi támogatásával indul el a levelező munkarendű, BA edzőképzés a műkorcsolya és gyorskorcsolya szakágakban. A felek célja, hogy a jövőben létrejöjjön a Téli sportágak tanszéke az egyetem sportági intézetének szervezeti egységeként, továbbá, hogy MSc szakedző képzés induljon mindkét szakágban.

A megállapodásban a felek rögzítették azt is, hogy a jövőben együttműködnek a korcsolya szakágak sportágspecifikus fejlesztési módszereinek kidolgozásában, kutatásában, valamint az elért eredmények gyakorlati hasznosításában és publikálásában.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!