Hírek

Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektorjelöltje

A Testnevelési Egyetem szenátusa csütörtökön Mocsai Lajost választotta  az intézmény rektorjelöltjének, a pályázatát méltónak találta a posztra.

A TF Szenátusa meghallgatja a rektorjelölteket

Mocsai Lajos - aki 1978 óta tanít az intézményben, és nevéhez több tucat tudományos cikk és tanulmány fűződik - december 17-től töltheti be hivatalosan a posztot. A jelöltet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere terjeszti fel rektornak.

A megbízást Áder János köztársasági elnök adja majd át Mocsainak, aki Csende Zsolttal szemben nyerte el a jelölést. Mocsai és Csende egyenként húszperces prezentáció keretén belül mutatta be pályázatát, ezt követően a szenátus tagjainak és a meghívott vendégeknek ugyanennyi idejük volt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel. Az egyetem dolgozói és hallgatói – több százan – az intézményen belül elhelyezett kivetítőkön követték figyelemmel a jelöltek meghallgatását. A rektori jelöltség elnyeréséhez a szenátus többségi szavazataira volt szükség.

Mocsai Lajos 36 éve áll a sporttudományok szolgálatában, edzői sikereinek eléréséhez többek között a sporttudományok terén szerzett tapasztalatait hasznosította. A 2007 óta a TF egyetemi docenseként is dolgozó szakember számos hazai és nemzetközi konferencia visszatérő előadója, valamint a sporttudományok területén több kutatási program résztvevője. Mocsai Lajos négy olimpián, valamint 11 világ- és Európa-bajnokságon vett részt a férfi és a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként.

Németországban 2010-ben az Évszázad edzőjévé választották, 1989 és 1998 között a Német Kézilabda Szövetség edzőképző kurzusain vezető tanárként tartott számos előadást.

fotó: Hegedüs Gábor (Mediaworks)

[nggallery id=261]
Hegedüs GáborHegedüs Gábor

rektor,szenátus,választás,jelölés