Guatemalai látogatók
2011. július 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Július 19-én karunkra látogatott Sergio Arnoldo Camargo Muralles, a Guatemalai Olimpiai Bizottság elnöke, Lic. José Antonio Coro Garcia, a Guatemalai Súlyemelő Szövetség elnöke, valamint kísérőik, köztük az ottani parlament sportbizottságának elnöke is.

Guatemalai látogatók

A látogatást Dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, karunkkal kitűnő kapcsolatot ápoló sportvezető szervezte meg. A látogatásnak kettős célja volt. Egyrészről a Dr. Tóth Miklós dékán úrral való kapcsolatfelvétel, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt szándékuk, másrészt pedig a TF megismerése. Ez utóbbihoz Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató segítette őket prezentációjával.

A dékánunkkal történt beszélgetés közben kiderült, hogy Sergio Arnoldo Camargo Muralles nemcsak az ottani olimpiai bizottság első embere, de a Galileo Egyetem sporttudományi karának dékánja is egyben. Mint elmondta, náluk is működik egy, az Olimpiai Szolidaritás Programhoz hasonló rendszerű képzés spanyol nyelven, dél-amerikai hallgatóknak. Mint elmondta, szeretne létrehozni egy együttműködési megállapodást a két egyetem, valamint az ottani olimpiai bizottság között hasonló programok tető alá hozására.

Mind dékán úr, mind nemzetközi igazgató úr nyitottnak mutatkozott az együttműködésre, és már az ismerkedő látogatás alatt számos ötlet hangzott el ennek megvalósítására.

Néhány kép a látogatásról:

[nggallery id=119]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!