Az első 2 hónap a Testnevelési Egyetem életében
2014. november 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gyorsan szalad az idő. Szinte most volt az újra önállóvá vált TF tanévnyitója, pedig már 2 hónap telt el azóta! Erről az időszakról kérdeztük Sterbenz Tamást a TF megbízott intézményvezetőjét.

Az első 2 hónap a Testnevelési Egyetem életében

Visszatekintve, azt mondhatom, hogy nagyobb döccenők nélkül telt el ez az időszak. Ami borzolta kissé a kedélyeket, az a tény volt, hogy adminisztrációs gondok miatt csúszás keletkezett a cafetéria és a bérkompenzációs kifizetésekben, illetve a TB átjelentés miatt. Most már minden rendeződni látszik és a cafetéria-juttatásokat is nemsokára mindenki megkapja. Mindamellett, hogy egy kis türelmet és megértést kérek, azt javasolnám a kollégáknak, hogy amennyiben bármilyen adminisztrációs okból nem kapták meg juttatásaikat, hivatalosan keressenek meg engem, és ígérem, hogy soron kívül orvosoljuk azt. A problémákat meg kell oldani, ez természetes.

Az előzővel kapcsolatos fontos hír: Megtörtént a rendkívüli kormánytámogatás (350 millió Ft) aláírása, így napokon belül megkezdődnek az elmaradt és szükséges kifizetések, beszerzések és fejlesztések.

Hrabacsik Mihálynak, a Tanulmányi Osztály vezetőjének – aki nyugállományba vonul – köszönetemet szeretném kifejezni. Vezetése alatt a Tanulmányi Osztály hatalmas szervezeti és személyi fejlesztésen ment keresztül, a törvények és szabályzatok betartásával pedig minden a helyére került. Ezzel átláthatóvá és hatékonyabbá vált az osztály működése. A Tanulmányi Osztály vezetői posztjára kiírtuk a pályázatot és 2015. január 1-től kinevezésre kerül az új vezető.

Pénteken nyilvánosságra hozták a kancellárok névsorát: 2014. november 15-től Genzwein Ferenc lesz a TF-re kinevezett személy. Örülünk, hogy van "sportos" múltja, és reméljük, hogy jó lesz a munkakapcsolat közte és a megválasztandó rektor között.

Ezen a héten lesz az egyetem jövője szempontjából legfontosabb esemény, a rektorválasztás. A TF Szenátusa november 6-án, csütörtökön hallgatja meg a két jelöltet, Csende Zsoltot és Mocsai Lajost. A Szenátus a megszokott helyén, a Kis Tanácsteremben tartja ülését, de a TF minden érdeklődő dolgozója végigkövetheti az eseményeket a Hepp Ferenc teremben kihelyezett kivetítőn. A jelöltek programjainak bemutatása után fél óra áll minden szenátusi tag rendelkezésére, hogy az őt jelölő szervezeti egységével megvitassa a hallottakat, kialakítsa a véleményét és megtörténhessen a szavazás. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Szenátus minden tagja éljen az autonómia adta lehetőséggel és a TF érdekeit és jövőjét szem előtt tartva hozza meg döntését és szavazzon.  A szavazás után december 17-től lehet megválasztott rektora az Egyetemnek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!