Sosem késő elkezdeni!
2014. december 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tollaslabda, úszás, pétanque, darts, aquafitnesz, jóga, néptánc, zumba, aerobik, és sok más, időskorban is biztonsággal, élvezettel végezhető mozgásformát próbálhattak ki az érdeklődők december 13-án egyetemünk egész napos, ingyenes rendezvényén.

Sosem késő elkezdeni!

A sportolási lehetőségek mellett életmód-tanácsadással, egészségügyi szakemberek és ismert sportolók közreműködésével, például Balczó András és Monspart Sarolta előadásaival vártuk a szeniorkorúakat és minden más érdeklődőt. Az Országos Egészségfejlesztési Intézettel közösen tartott eseménnyel az volt a célunk, hogy a résztvevők új, időskorban is űzhető mozgásformákkal ismerkedhessenek meg.

Fontos küldetése volt az eseménynek, hogy a korábban aktív idősek esetleg új, egész életen át űzhető sportágakkal ismerkedjenek meg, és a mozgáson keresztül kapcsolódhassanak új közösségekhez. Sokan fogadták meg tanácsunkat, megközelítőleg ötszáz időskorú bizonyította, hogy sosem késő elkezdeni mozogni.

A sportszakmai hátteret az egyetem tanárai, valamint végzős rekreáció és egészségfejlesztés szakos diákjai, az egészségfejlesztési szakmai hátteret az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakértői biztosították.

Az alábbi vezetők vettek részt a rendezvényen:

  • Soltész Miklós, az EMMI  Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára
  • Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektorjelöltje
  • dr. Hamar Pál, a Testnevelési Egyetem megbízott oktatásért felelős vezetője
  • dr. Török Krisztina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója
  • Danada Judit, a Főpolgármesteri HivatalKulturális, Turisztikai és Sport Főosztálya Sport Osztályának osztályvezetője
[nggallery id=267]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!