Ülésezett a Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium
2011. november 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium november 2-án és 3-án, Egerben tartotta soros ülését.

A hazai sport és testkulturális felsőoktatás vezető képző intézményeinek tanácskozásán a jelenlévők több fontos, a terület jelenét és jövőjét is érintő kérdést vitattak meg. Szó esett többek között a Felsőoktatási Törvény koncepciójáról, amelyről Princzinger Péter úr, az Oktatási Hivatal vezetője elnöke számolt be érintve az intézmények, finanszírozás, képzési rendszer, tanárképzés, felvételi-alkalmassági vizsga, mindennapos testnevelés kérdéseit.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tevékenységének aktuális kérdéseit Hédi Csaba, a MEFS főtitkára, míg a társasági adó támogatás rendszerének első tapasztalatairól a felsőoktatási egyesületek életében Lukács Zsuzsanna, a Nemzeti Sportintézet főigazgató-helyettese vázolta.

A TÁMOP pályázat értékelő konferenciája, a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója, valamint a az előző ülés határozatainak végrehajtásáról szóló beszámoló szerepelt még napirenden.

Az ülésen köszönt le a kollégium vezetősége, Dr. Tihanyi József elnök úr, a TF korábbi dékánja és Dr. Gál László titkár úr. A testület ugyanakkor megválasztotta új elnökét és régi-új titkárát. A grémium vezetője Tóth Miklós dékán úr lett, míg Gál tanár úr titkárként folytathatja tevékenységét.

A kollégium következő ülésére 2012. tavaszán, Pécsett kerül sor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!