Volunteering in Sport, 4. workshop
2011. november 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2011. november 16-17-én került megrendezésre az Európai Unió finanszírozásával a Volunteering in Sport projekt negyedik workshopja Potsdam városában.

Karunkat a projektben a Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék két oktatója, dr. Onyestyák Nikoletta és dr. Géczi Gábor képviseli, akik ezúttal is aktívan segítették a workshop munkáját.

Az első munkanapon két nagy téma került megvitatásra. Az egyik a résztvevő országokban működő sportszervezeti struktúrák és a sportklubokban az operatív irányítást végző vezetői pozíciók összehasonlítása és értékelése, a másik a sporthoz kötődő képzési, oktatási rendszerek bemutatása volt. Emellett az Európai Unió részéről bemutatásra kerültek bizonyos aktuális sportfinanszírozási lehetőségek és az oktatás területén futó EU-s projektek.

A második munkanapon a házigazdák megismertették a résztvevőkkel a nemrégiben kidolgozott online club információs rendszerüket, mely nagyban segíti a club menedzsmentet, a belga partnerek pedig online könyvelési rendszerüket ismertették, melyet kifejezetten a sportszervezetek számviteli tevékenységének a támogatására fejlesztettek ki. Ezt követően P2P (partner to partner) egyeztetések folytak a partnerek között, ennek keretében a német és a szlovák partnerekkel a további együttműködés lehetőségei kerültek megvitatásra.

A projekt keretében való workshop februárban Cipruson folytatódik, majd a projekt lezárására májusban kerül sor Brüsszelben, ahol projektvezető a zárójelentést az Európai Bizottság elé terjeszti.

Bővebb információ és képgaléria: http://www.volunteeringinsport.eu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!