Március jövel
2012. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bár az influenza megtizedelte a szereplőgárdát, a technika ördöge pedig megtréfálta az előadást (és így egy szám kimaradt a műsorból), mégis elmondhatjuk, hogy sikeres ünnepi előadásra került sor a TF Aulájában 2012. március 13. kedd délelőtt.

A TF műhely és TF-es barátaik ’Március jövel’ címmel tartotta az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésére emlékező műsorát. A zenével, tánccal, valamint kardvívással tarkított műsort – melyet 19. és 20. századi magyar költők, írók (Gyulai Pál, Ábrányi Emil, Petőfi Sándor, Reményik Sándor és Rakovszky József) műveiből, Liszt Ferenc és a Kormorán együttes számaiból állított össze Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina lektorátusvezető nyelvtanár, a TF műhely alapítója –, mintegy 400 fős közönség látta.

A közel 30 perces műsor befejezéseként a Kar vezetői, valamint a Budapest-Hegyvidék Önkormányzat képviselői megkoszorúzták a TF területén álló kettős kopjafának  a forradalom kezdetét jelentő március 15.-i oldalát.

Végezetül álljon itt a szereplők névsora: Bozi András, Falatovics Ádám, Gintner Domonkos, Kerényi Gergő, Kiss Annamária, Kovács Dorina, Latinovics Ádám, Makó László, Nagy Fruzsina, Patonai Panka, Szekeres Gábor, Szijjártó Mátyás.

Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!