Elégedettek a NET hallgatói
2014. október 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) 2014. évi őszi kurzusára összesen 21 országból érkeztek hallgatók. Olyan országból jelentkezhetnek a képzésre, ahol nemzeti olimpiai bizottság működik. Ennek alapján 204 országban nyerhetik el edzők a NOB Olimpiai Szolidaritás ösztöndíját, ami fedezi a hallgatók ittlétének teljes költségét. A program első hivatalos tanítási napja szeptember 22-én volt.

Elégedett nemzetközi hallgatók

A nemzetközi edzőképzés két hallgatója számolt be arról, hogyan érzik magukat Magyarországon, és mennyire tartják hasznosnak a képzést.

Evelina Burneo Del Pozo Ecuadorból érkezett. Sokáig, egész pontosan 12 évig vívott versenyszerűen. Számos hazai és nemzetközi versenyen indult. A versenyszerű vívást ugyan már abbahagyta, azonban a jövőben is a pást közelében szeretne maradni, de már más szerepkörben: edző szeretne lenni. "Nagy örömmel éltem azzal lehetőséggel, hogy részt vehetek Magyarországon ezen a nemzetközi edzőképző kurzuson. Élvezettel hallgattam végig minden előadást. Ugyan a kurzus még bő két hónapig tart, de már most úgy érzem, hogy rengeteg új dolgot tanultam. Az előadások nagyon hasznosak és színvonalasak, igazán magas szintű oktatás folyik. A tanulás mellett persze jut idő városnézésre is. Nagyon tetszik Budapest. A kurzust megelőzően még nem jártam Magyarországon. Elragadó a belváros hangulata, a régi épületek és a múzeumok is."

Md. Abu Bakkar Sidik Bangladeshből érkezett a TF-re. "19 évig dzsúdóztam versenyszerűen, számos nemzetközi vesenyre eljutottam. Eredményeim közül a legbüszkébb talán a Bangkokban rendezett 2007-es Universiádén elért eredményemre vagyok, ahol az 5. helyet sikerült megszereznem. Hogy miért jöttem Magyarországra edzőképzésre? Erre könnyű válaszolni. Jelenleg is edzőként dolgozom, és szeretném fejleszteni a tudásomat. Magyarország elképesztő eredményeket ért már el számos világversenyen, közülük is kiemelkednek az olimpiai sikerek. Örömmel jöttem a Testnevelési Egyetem nemzetközi edzőképzésére és határozottan állítom, nem kellett csalódnom. A kurzusok nagyon hasznosak, rengeteg új dolgot tanultam, olyanokat, amelyeket biztosan hasznosítani fogok a jövőben! Budapest nagyon tetszik, a város gyönyörű, az emberek barátságosak, az ételek pedig finomak."

A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam 2014. évi őszi kurzusa december 2-án fejeződik be az ünnepélyes diplomaosztóval.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!