Atlétika MEFOB 2015
2015. június 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ebben az esztendőben is a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában zajlott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság (MEFOB), amelyen rajzhoz állhattak meghívott atléták is. A versenyen 22 intézmény több mint 400 sportoló rajthoz állásával bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb rendezvény az egyetemi bajnokságok között.

Atlétika MEFOB 2015

A megnyitón a megjelent intézményi képviselőket, edzőket, versenyzőket, vendégeket üdvözölte a Testnevelési Egyetem Rektorhelyettese, dr. Sterbenz Tamás úr, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós úr, és Prof. Kiss Ádám úr, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke, aki egyben az eseményt nyitotta meg.

Rektorhelyettes úr megemlítette, hogy 14 év után a TF ismét önálló intézményként rendezheti meg az atléták versenyét, míg a MASZ elnöke a versenyzői emlékei közül emelte ki, hogy milyen fontos volt számara a MEFOB-on való indulás, különösen itt a TF-en. Végezetül a megnyitón a MEFS elnöke köszöntőjében az egyetemi sport jelentőségét hangsúlyozta, és kívánt mindenkinek jó versenyzést, valamint a legjobbaknak, a kiválasztottaknak eredményes felkészülést az idei Universiádéra.

Ebben az évben is az első éves TF-es hallgatók segítették szakmai gyakorlat keretében a sikeres lebonyolítást. Szerencsére idén nem zavarta meg a rendezvényt a rossz idő, úgyhogy jó eredmények születtek. Az idei legjobb eredményt 100 méteren Nguyen Anasztázia érte el új U23/utánpótlás csúccsal, 11,43 mp-re javítva Szabó Enikő 2000-ben beállított 11,50-es eredményét.

A két napos versenyen az intézmények közötti pontversenyben a Testnevelési Egyetem (TF) végzett az élen, elnyerve ezzel a dr. Schulek Ágoston vándorserleget.

Atlétika MEFOB 2015

A MOB legújabb arany fokozatú támogatója, a SCITEC Nutrition is szponzora volt a versenynek, ezen kívül még  a Diapolo sportruházat gyártó cég, illetve a Testnevelési Egyetem Támogató Köre Alapítvány segítette a szervezőket, hogy a verseny még sikeresebb  legyen.

A szervezőbizottság gratulál az eredményesen szereplő versenyzőknek, és megköszöni a segítséget mindenkinek, aki tevékenyen hozzájárult a sikeres atlétikai verseny lebonyolításához a TF Csörsz utcai pályáján.

[nggallery id=282]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!