Elhunyt Dobozy László
2015. október 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Fájó szívvel értesültünk a hírről, hogy 2015. október 12-én reggel elhunyt Dobozy László, Laci bácsi. Szép csendben, fájdalom nélkül aludt el, viszont bennünk nagy fájdalmat, mély űrt hagyott maga után.

Elhunyt Dobozy László

Olyan példát mutatott nekünk, olyan értékrendet képviselt, amelyet mélyen őrzünk magunkban tovább. Óriási tudásával, megjelenésével, tetteivel, lendületességével, kifogyhatatlan energiájával és tenni akarásával tanított, nevelt minket felnőtteket is folyamatosan. A hallgatókhoz való viszonyulása különleges és példaértékű volt minden oktató számára. Minden hallgatóban felfedezte, megkereste az értékeket, ötleteiket támogatta, figyelemmel kísérte és segítette. Sok hallgató a képzések elvégzése után is felkereste őt, mert tudta, bizalommal fordulhat hozzá, őszinte véleményt, tanácsot, segítséget, kaphat tőle.

Laci bácsi 91 évet élt, melyből több mint 60 évet tevékenykedett a TF-ért. Utolsó napjaiban, perceiben is aktív volt, hatalmas tenni akarás és jobbítás jellemezte a TF-ért, a magyar sportért, a lovaskultúráért. Mindenkinek csodálatos példát mutatott arra, hogy hogyan dolgozzunk önzetlenül és kitartóan egy célért. Minden, amit elért, létrehozott pl. a sízés, rekreáció, lovaskultúra területén, maradandó és folytatásra érdemes.

Egy "kis" szeletet emelnék ki legkésőbbi tevékenységei közül: 2005-ben megalapította a lovaskultúra oktató szakot a TF-en, mely egyedülálló, országosan sikeres lett – már a 11. évfolyamot indítottuk el. Laci bácsi ismét olyat álmodott és valósított meg , amely jövőbe mutató és hiányt pótló. Fő célja a lovas értelmiség kinevelése volt, gazdag lovaskultúránk újjáélesztése. Lovaskultúra folyóiratot indított, a lovaskultúra iskolai, köznevelésbe való beépítéséért dolgozott. Hatása felbecsülhetetlen érték a magyar lovas társadalom számára, hiánya óriási, fájó veszteség.

Temetése 2015. november 6-án, pénteken 11.15-kor a Makovecz ravatalozóban lesz.

Laci bácsi! Nyugodj békében! Köszönjük azt a rengeteg önzetlen jót és segítséget, melyet tőled kaptunk szívünkben és tetteinkben őrzünk Téged!

Páska Idikó (lovaskultúra szakcsoport), Pordán Boróka (végzett lovaskultúra oktató)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!