Horváth Tamás világbajnoki bronzérmes
2012. november 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Horváth TamásHorváth Tamás a Küzdősportok Tanszék tanára az elmúlt hónapokban három judo versenyen is indult. 2012. szeptemberében a Newaza (földharc) Országos Bajnokságon mind a nyolc (I. oszt., II. oszt., III.oszt., Senior  és mindezek Open – súlycsoport nélküli) kategóriában érmet szerzett (négy arany, egy ezüst, három bronz). Összesen 22 küzdelmet vívott, melyből valamennyit megnyert, azonban a verseny folyamán többször előfordult, hogy egyszerre több tatamira is szólították, így néhány mérkőzésen kénytelen volt visszalépni. Ezzel a teljesítményével rekordot állított fel.

Az októberben megrendezett felnőtt I. oszt. Magyar Bajnokság legidősebb versenyzőjeként, 42 évesen vállalta a megmérettetést a fiatal profi judosokkal szemben. Első ellenfele a 2011. év bajnoka volt, akit ipponnal (karfeszítéssel) sikerült legyőznie. Következő két küzdelmét is ipponnal (dobással) nyerte. A döntőben ezüstérmet szerzett.

Novemberben a Grand Masters Világbajnokságnak az Amerikai Egyesült Államok (Miami) adott otthont, melyen 46 ország majd nyolcszáz versenyzője  lépett tatamira. Horváth Tamás M3, -100 kg kategóriában indult. Első mérkőzésén az amerikai bajnok jobbnak bizonyult, majd az ezt követő három küzdelmét magabiztosan, ipponnal nyerte, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gratulálunk !

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!