Az Alumni Kör első tagja
2015. május 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ritka szép és megható pillanatokat élhettünk át a héten, amikor kis küldöttségünk meglátogatta otthonában a 100 éves, gránitdiplomás Dr. Lindner Ernőné Gecső Zsuzsát.

Az Alumni Kör első tagja

Zsuzsika néni barnára sülve, szép, elegáns ruhában, az erkélyről integetve várt minket. Tavalyi combnyaktöréséből teljesen kigyógyulva, nagy örömmel fogadta a rektor úr által küldött szép virágcsokrot és a kis TF-es ajándékot, illetve írta alá az Alumni Kör tagsági lapját. Vele volt egyik leánya, aki nagyon meghatódott a látogatáson.

A szobában mindenütt emlékek, újságok, emlékkönyvek hevertek, mutatva, hogy régi tanítványai nem felejtették el Zsuzsi nénit.  Hogy is felejthették volna el, hiszen még alig egy éve is rendszeresen tornát tartott a Szent Margit Gimnáziumbeli legutolsó "tanítványainak", volt kolléganőinek. Az elmúlt időszakban megjelent újságcikkek, rádióriportok mind csodálattal adóznak fizikai és szellemi frissességének, amit nagyrészt a sportnak és a TF-en eltöltött éveknek köszönhet.  Mosolyogva emlékezett vissza azokra az időkre és volt évfolyamtársaira, akikkel végig tartotta a kapcsolatot.

Hatalmas élmény volt ez a látogatás. Feltöltődve tértünk vissza a TF-re, és elgondolkodtunk, hogy vajon mi megérjük-e ezt a kort.

Gratulálunk 100. születésnapja alkalmából, amit május 25-én ünnepel és szeretettel várjuk a június 12-i jubileumi diplomaosztóra is, díszvendégként!

Szöveg és kép: Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!