Hetekig tartó anyák napja
2015. május 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy sikerrel zárult a Testnevelési Egyetem (TE) hallgatói és oktatói által alapított Magyar Mozgástudományi Egyesület (MMTE) programja, amely a kismamák egészségének megőrzését, megfelelő táplálkozási szokásának kialakítását tűzte ki céljául.

A nyolchetes periódusban huszonnégy anyuka vett részt. Az MMTE szakértői csapatában orvos, humánkineziológus, sportedző, gyógytornász, dietetikus és pszichológus felügyelte az anyukák „munkáját”. A különböző mérések során sikerült megállapítani többek között azt is, hogy a résztvevők közül kinek lenne szüksége pszichológiai tanácsadásra, gondviselésre.

"Igazolást nyert, hogy a kismamák testtömegének csökkenése valóban a testzsírból történt, s nem az izomtömegből" - hangsúlyozta a program sportszakmai részét vezető Téglás Tímea, az MMTE alelnöke, a TE PhD-hallgatója.

A résztvevőknek emléklappal kedveskedtek a szervezők, amelyeket Dr. Krizbay-Hangel Katalin, a TE stratégiai igazgatója, prof. dr. Nyakas Csaba, a Magyar Mozgástudományi Egyesület elnöke, a TE emeritus professzora, valamint Nyári Fruzsina, a Fuss Babakocsival! Egyesület vezetője adták át.

A projekt ötletgazdái már a folytatásról tárgyalnak a TE vezérkarával.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!